Ο Πρέσβης του Βελγίου στο Επιμελητήριο Χανίων για Νέες Στρατηγικές Ευκαιρίες Αναπτυξιακής Συνεργασίας

Πρέπει να διαβάσετε

Ο Πρέσβης του Βελγίου στην Ελλάδα, κ. Marc Calcoen, συνοδευόμενος από τον Πρώτο Γραμματέα της Πρεσβείας, κ. Koenraad Stevens, επισκέφτηκαν το Επιμελητήριο Χανίων και πραγματοποίησαν σύσκεψη εργασίας με τον Πρόεδρο του θεσμικού φορέα της Επιχειρηματικότητας, κ. Αντώνη Ροκάκη, τον Γενικό Γραμματέα, κ. Γιώργο Ζυμβραγάκη, και τον Υπεύθυνο Συμβουλευτικής Επιχειρήσεων, κ. Δημήτρη Μουντάκη.

Στο επίκεντρο της συνάντησης με τη διπλωματική αντιπροσωπεία της χώρας- «διοικητικής πρωτεύουσας» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και παραδοσιακής συμμάχου της Ελλάδας, τέθηκε η ανάγκη περαιτέρω στρατηγικής αναβάθμισης των εμπορικών σχέσεων της Κρήτης με την εύρωστη Αγορά του Βελγίου. Μετά τα πιεστικά προηγούμενα χρόνια των αλλεπάλληλων διεθνών κρίσεων και το νέο οικονομικό περιβάλλον που διαμόρφωσαν, συζητήθηκε ο δυναμικός ρόλος της Κρήτης σε νευραλγικούς τομείς, όπως η ενίσχυση της Ενεργειακής και Διατροφικής επάρκειας της Ευρώπης.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι και ο καταξιωμένος Τουριστικός τομέας της Κρήτης διαθέτει σημαντικό περιθώριο πρόσθετης ενίσχυσης με αναπτυσσόμενη την αεροπορική διασύνδεση, καθώς είναι σημαντική η παραδοσιακή αγάπη των Βέλγων επισκεπτών για τον προορισμό με ιδιαίτερη εκτίμηση μάλιστα στπν περιβαλλοντικό πλούτο του νησιού.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, υπήρξε και από τις δύο πλευρές για την αξιοποίηση της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ασκεί το Βέλγιο από την 1η Ιανουαρίου έως την 30η Ιουνίου και τη συμμετοχή της Επιχειρηματικότητας των Χανίων στις πολυδιάστατες δράσεις της.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα