Ο νόμος του… μπρατσαρά, η Σχολή Πολέμου κι η εντεκάδα που φιλοδοξεί να σκοράρει – Ο Λ. Αυγενάκης στον ΣΚΑΪ Κρήτης

Πρέπει να διαβάσετε

Οδεύοντας προς τις κάλπες κι έχοντας περάσει όλη την τετραετία ως Υφυπουργός Αθλητισμού, ο Λευτέρης Αυγενάκης παραχώρησε μια εφ’όλης της ύλης συνέντευξη στην εκπομπή ΣΚΑΪ Τώρα και τη Φαίη Σφακιωτάκη. Δε δίστασε μάλιστα να πει πως μετράει αντίστροφα τις μέρες μέχρι την 21η Μάϊου, όπως … οι φαντάροι! «Μέχρι τη διεξαγωγή των εκλογών απαιτείται αυστηρός προγραμματισμός, πειθαρχία, άρα μετράμε τις μέρες και κάποιες φορές και τις ώρες της ημέρας. Οι υποψήφιοι της Ν.Δ. στο νομό Ηρακλείου είμαστε μια εντεκάδα έτοιμη για πολλά γκολ!» ανέφερε και παράλληλα χαρακτήρισε το χαρτοφυλάκιό του «Σχολή Πολέμου». «Δεν περίμενα ποτέ ότι το Υπουργείο Αθλητισμού θα ήταν τόσο σκληρό».

Αθλητικές διοργανώσεις

Για άλλη μια φορά, ο Υφυπουργός στάθηκε στο Καρτερός Beach Sports Center, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως σε μια παραλία που επί 20 χρόνια περίπου επικρατούσε ο νόμος του «μπρατσαρά», πλέον έχουν διαμορφωθεί εγκαταστάσεις, μοναδικές σε επίπεδο χώρας, για παράκτια αθλήματα. «Όποια σχετική διοργάνωση θελήσει να φέρει η χώρα, αυτή εκ των πραγμάτων θα φιλοξενείται στο Ηράκλειο.» 9-16 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι 3οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες. «Θα έχουμε περίπου 1.600-1.700 άτομα να φιλοξενήσουμε, εκ των οποίων οι 1.280 περίπου είναι αθλητές από 26 διαφορετικές χώρες».

Προηγείται στις 2&3 Μάϊου ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος, ο οποίος θα έχει σημείο εκκίνησης τον Καρτερό, με τη διαδρομή να περνάει από Ηράκλειο, Αγία Βαρβάρα, Γέργερη, Ζαρό, Καμάρες, Τυμπάκι, Μοίρες, Αγ. Δέκα, Χάρακα, Ασήμι, Πύργο, Αρκαλοχώρι και Χερσόνησο. Θα ακολουθήσει τις επόμενες τρεις ημέρες στην Πελοπόννησο, με τερματισμό στην Αρχαία Ολυμπία. «Περί τα 167 διεθνή κανάλια θα παίρνουν εικόνα απευθείας από όλες αυτές τις διαδρομές και θα διαφημίζεται σε όλο τον κόσμο η χώρα μας μέσα από ένα αθλητικό γεγονός. Συμμετέχουν κι εφέτος 20 ομάδες από τέσσερις ηπείρους, 120 κορυφαίοι ποδηλάτες. Θα συμμετέχουν οι εθνικές ομάδες της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αμερικής, κι οι υπόλοιπες 17 ομάδες είναι ιδιωτικές.»

Φάκελος: Υποδομές

Στα εν εξελίξει project περιλαμβάνεται το Ναυταθλητικό Κέντρο Κρήτης το οποίο θα στεγαστεί στο παλιό Ι.ΘΑ.Β.Β.ΥΚ. μέσα στο λιμάνι του Ηρακλείου. «Έχουμε ήδη δεσμεύσει ως Υπουργείο Αθλητισμού ένα ολόκληρο συγκρότημα με 500 τ.μ. ισόγειο, 500 τ.μ. 1ο όροφο, 480 τ.μ. 2ο όροφο και 670 τ.μ. αυλή. 1,5 εκ. ευρώ είναι δεσμευμένο από το Υπουργείο κι είναι σε εξέλιξη οι στατικές μελέτες που απαιτήθηκαν.» Θα είναι έδρα όλων των ιστιοπλοϊκών – κωπηλατικών ομίλων του νησιού και αθλητών με αναπηρία.

Παραμένοντας στο παράκτιο μέτωπο του Ηρακλείου, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σχεδιάζει την αξιοποίηση των ανατολικών νεωρίων, στην αρχή της 25ης Αυγούστου, με τη διαμόρφωση ενός πολυχώρου κι εγκαταστάσεων που θα μπορούν να φιλοξενήσουν ήπιες αθλητικές δραστηριότητες όπως σκάκι, ξιφασκία ή πινγκ πονγκ. «Είχαμε κάνει συζήτηση και με τον ΟΛΗ και με το ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση επίσης των παλιών εγκαταστάσεων του ΚΤΕΛ. Το κτίριο αυτό ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ, διοικείται από τον ΟΛΗ κι είναι σε εξέλιξη οι συζητήσεις. Έχουμε κάνει μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση την οποία έχει υιοθετήσει κι ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ, Μηνάς Παπαδάκης μαζί με τα στελέχη της διοικήσεως και είμαι βέβαιος ότι σύντομα θα μπορέσουμε να ανακοινώσουμε μια ακόμη δράση που θα έχει κι αθλητική φυσιογνωμία.» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αυγενάκης.

Σε ότι αφορά στην πισίνα που παραμένει αναξιοποίητη εντός της πρώην αμερικανικής βάσης Γουρνών, ο Υφυπουργός σημείωσε πως το ΤΑΙΠΕΔ δεν επέτρεψε την αξιοποίησή της, δεδομένου ότι περιλαμβάνεται στην έκταση που δόθηκε για ιδιωτική επένδυση, όμως επετράπη να αφαιρεθεί ο εξοπλισμός. «Πήραμε τον εξοπλισμό σε άριστη κατάσταση κι ένα μέρος έχει αξιοποιηθεί και στο υπάρχον κολυμβητήριό μας στο Λίντο. Εξοπλισμός ο οποίος υπό κανονικές συνθήκες θα κόστιζε πάνω από 200-300.000 ευρώ κι ήταν εκεί αναξιοποίητος πάρα πολλά χρόνια.»

Ο επόμενος στόχος

Η προσβασιμότητα σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις για άτομα με αναπηρία, είτε αυτά είναι αθλητές, είτε θεατές, είναι ο στόχος που θέτει ο Λευτέρης Αυγενάκης για την επόμενη τετραετία, εφόσον το επιτρέψει το εκλογικό αποτέλεσμα. «Ξέρουμε με λύπη ότι μόνο το 24% των αθλητικών εγκαταστάσεων είναι προσβάσιμο. Αυτό αποτελεί στόχο για την επόμενη τετραετία. Πρόκειται για μια υποχρέωση της πολιτείας.» Παράλληλα, έκανε λόγο για ευρύτερη αναβάθμιση των εγκαταστάσεων, αναγνωρίζοντας ότι οι αθλητές έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προπονούνται.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα