Ν. Αντωνακάκης
?

Ανακοίνωση του στελέχους της ΝΔ. Νίκου Αντωνακάκη για την υπέρογκη αύξηση των τελών ελλιμενισμού:

«Την ώρα που η ακρίβεια μαστίζει τα ελληνικά νοικοκυριά. Την ώρα που οι υπέρογκες αυξήσεις σε όλη την Ευρώπη, ως συνέπεια της απαράδεκτης ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, στα καύσιμα και στο ηλεκτρικό ρεύμα ταλανίζουν κάθε ελληνικό σπίτι. Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση με στοχευμένα μέτρα προσπαθεί να απαλύνει ή και να εκμηδενίσει το κόστος και την επιβάρυνση από τις αυξήσεις στις τιμές…

Αυτή την ίδια ώρα ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου με μία  ανεξήγητη απόφαση του ως προς τη χρονική συγκυρία αποφάσισε φέτος να αυξήσει το κόστος των τελών ελλιμενισμού και να μειώσει το ποσοστό έκπτωσης έγκαιρης πληρωμής(!!!)

Το λιμάνι του Ηρακλείου είναι ένας σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για τον Τουρισμό και για τις μεταφορές των κρητικών προϊόντων.

Το 2022 η χώρα μας βγαίνει από δύο χρόνια καραντίνα λόγω της πανδημίας του κορωνοιού με όλες τις συνέπειες που έπληξαν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία που σήμερα προσπαθεί να δαμάσει τις αυξήσεις.

Όλα τα στοιχεία για την ανάπτυξη του Τουρισμού αυτή τη χρονιά, μετά από δύο χρόνια «μερικής τουριστικής ανομβρίας», δημιουργούν την πεποίθηση σε όλους τους φορείς του κλάδου αλλά και στην κυβέρνηση ότι το 2022 θα είναι η χρονιά του Τουρισμού.

Περιμένουμε από τη διοίκηση του ΟΛΗ  να αποσύρει άμεσα αυτην την ανεξήγητη απόφασή της. Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία θα πρέπει όλοι να συμβάλλουμε θετικά. Αλλιώς «πυροβολούμε τα πόδια μας»».