Ο Μαργαρίτης Σχοινάς, οι σεισμόπληκτοι και… το ραντεβού στις Βρυξέλλες!

Πρέπει να διαβάσετε

Το λαβωμένο Αρκαλοχώρι επισκέφθηκε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο κ. Σχοινάς συναντήθηκε και συνομίλησε με τα μέλη του Συλλόγου Σεισμόπληκτων του Δήμου Μινώα Πεδιάδας «Η Ελπίδα», για την ζωή τους έναν χρόνο μετά τον καταστροφικό σεισμό. Ο Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκής Επιτροπής άκουσε προσεκτικά τα προβλήματα, τις ανησυχίες και τις ανάγκες των ανθρώπων που ο σεισμός σε λίγα δευτερόλεπτα τους στέρησε την καθημερινότητα, τους κόπους μιας ζωής και άλλαξε ριζικά τη ζωή τους.

Είναι γεγονός, ότι ο Σύλλογος έλαβε και επίσημα πρόσκληση για να επισκεφθεί τον Μαργαρίτη Σχοινά στις Βρυξέλλες.

Μερικές από τις προτάσεις του Συλλόγου των Σεισμόπληκτων, σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, που κατατέθηκαν μέσω υπομνήματος στον κ. Σχοινά, είναι οι εξής:

-Να γίνει η περιοχή πρότυπο ανάπτυξης της κοινωνικής κατοικίας στην Ελλάδα

-Να εφαρμοστεί η Ενωσιακή νομοθεσία προκειμένου να υπάρξει απαλλαγή των πληγέντων από τον ΦΠΑ για τις εργασίας επισκευών και ανακατασκευών.

-Να αναβαθμιστούν ενεργειακά τα λαβωμένα κτίρια

-Να αντιμετωπιστεί το δημογραφικό, αφού έχουν εγκαταλείψει τα σεισμόπληκτα χωριά του Δήμου Μινώα Πεδιάδας περί τους 3.402 (20%) κάτοικοι.

Μάλιστα, ο Μαργαρίτης Σχοινάς δεσμεύθηκε για την επιτάχυνση των διαδικασιών ανακατασκευής των σχολικών κτιρίων, τα οποία τώρα στεγάζονται σε οικίσκους.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα