Ο Μ. Μιχαηλίδης μιλά για την περιπέτειά του με τον κορωνοϊό – Πότε επιστέφει στις πρόβες για το αφιέρωμα στον Μπετόβεν

Για την περιπέτειά του με τον κορωνοϊό μίλησε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και την εκπομπή Live με την Αντιγόνη Ανδρεάκη ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου και αρχιμουσικός Μύρων Μιχαηλίδης.

«Είμαι μια χαρά», δήλωσε από το σπίτι που βρίσκεται σε καραντίνα από την προηγούμενη εβδομάδα, οπότε και διαγνώστηκε θετικός στον ιό.

«Είχα προλάβει να κάνω τις δύο δόσεις του εμβολίου. Επρόκειτο να κάνω την τρίτη δόση στις 5 του μηνός. Κατά την Δευτέρα πληροφορήθηκα ότι ένα συνάδελφός μου με τον οποίο είχαμε συμπράξει ήταν θετικός, ο οποίος μάλιστα ήταν και ανεμβολίαστος. Οι στιγμές που συνάντησα εκείνον το συνάδελφο ήταν οι ελάχιστες στιγμές που δεν φορούσα μάσκα. Αμέσως υποψιάστηκα ότι κάτι μπορεί να μην πάει καλά. Άρχισα να κάνω τεστ, τα οποία ήταν αρνητικά αλλά από την Τρίτη το βράδυ άρχισα να αισθάνομαι κάπως ζεστό το σώμα μου, κάποια ήπια συμπτώματα. Ενώ την Τρίτη έκανα τεστ και ήταν αρνητικά, έκανα τεστ και την Τετάρτη το πρωί το οποίο έδειξε αμέσως ότι ήμουν θετικός», ανέφερε ο κ. Μιχαηλίδης για το πως ήρθε σε επαφή με τον ιό.

«Αυτό σήμαινε την άμεση και πλήρη απομάκρυνσή μου από το εργασιακό μου περιβάλλον και το σπίτι μου και απομόνωση. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι κανείς από τους στενούς μου συνεργάτες στον εργασιακό μου χώρο αλλά και κανείς από την οικογένειά μου, στην οποία μάλιστα ανήκουν και άτομα σε μεγάλη ηλικία ή και σε ευπαθείς ομάδες, κανείς από αυτούς δεν κόλλησε. Είναι βέβαια όλοι εμβολιασμένοι», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο κ. Μιχαηλίδης στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα του εμβολιασμού καταθέτοντας το δικό του βίωμα. «Ουσιαστικά από τη στιγμή που εμφάνισα τα πρώτα συμπτώματα ως τη στιγμή που έφυγαν τα περισσότερα από αυτά είχα μέσα στο σώμα μου κάτι το οποίο ουσιαστικά απομάκρυνε τα χειρότερα. Αυτό το αισθάνθηκα και μπορώ να το πω αν κει δεν είμαι ειδικός για να το περιγράψω διαφορετικά και πιστεύω ότι οφείλεται στον εμβολιασμό μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είχαμε κάποια κρούσματα στη χορωδία και κάποια κρούσματα ελάχιστα όμως στην ορχήστρα. Αυτό συμβαίνει διότι στην εργασία δεν αποκλείεται η παρουσία ανθρώπων που δεν είναι εμβολιασμένοι, επιβάλλεται οι διενέργεια τεστ αλλά μπορούν να συμμετέχουν όλοι. Από την άλλη δεν είχαμε καθόλου πρόβλημα στο κοινό. Τηρούμε με ευλαβικό τρόπο τα μέτρα προστασίας στο Πολιτιστικό», σημείωσε ο κ. Μιχαηλίδης τονίζοντας πως στην παράσταση «Ιδομενέας» επιλέχθηκε το Πολιτιστικό Κέντρο να μην λειτουργήσει με 100% πληρότητα για ακόμη μεγαλύτερη προστασία του κοινού.

«Από χθες τα τεστ μου είναι αρνητικά», ανέφερε ο κ. Μιχαηλίδης ο οποίος αναμένει όπως τόνισε να τελειώσουν οι ημέρες της καραντίνας και να επανέλθει στις πρόβες για το μεγάλο αφιέρωμα στον Μπετόβεν. Μέχρι τότε την προετοιμασία της ορχήστρας έχει αναλάβει ο αναπληρωτής διευθυντής του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου Αρχιμουσικός κ. Πιλαρινός.

Υπενθυμίζεται πως η συναυλία «Μεγάλο αφιέρωμα στον Ludwig van Beethoven!» θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου, στις 21:00, στην Αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού», από την Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών – Φ.Ο.Α., υπό τη διεύθυνση του Μύρωνα Μιχαηλίδη

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα