Ο Κρητικός είναι ο πιο παχύσαρκος Έλληνας – Στην Κρήτη η μεγαλύτερη κατανάλωση κρέατος στη χώρα

Πρέπει να διαβάσετε

Η Κρητική διατροφή είναι πλούσια σε αγαθά και οφέλη, παρόλα αυτά ο Κρητικός είναι ο πιο παχύσαρκος Έλληνας, σύμφωνα με έρευνες του Ελληνικού Ιδρύματος Υγείας και όπως αποκάλυψε μιλώντας στην Τηλεόραση CRETA και την εκπομπή Live με την Αντιγόνη, με την Αντιγόνη Ανδρεάκη, η Ακαδημαϊκός, Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Yale, Πρόεδρος Ελληνικού Ιδρύματος Υγείας Αντωνία Τριχοπούλου.

Η ίδια μάλιστα επεσήμανε, πως στην Κρήτη γίνεται η μεγαλύτερη κατανάλωση κρέατος στη χώρα και η κλιματική κρίση που βιώνουμε κατά 30% οφείλεται στα συστήματα διατροφής.

«Να λέμε τις αλήθειες όπως είναι για να τις αντιμετωπίσουμε στην καθημερινότητα με απλότητα και να το μεταβιβάσουμε αυτό στα παιδιά μας», συμπλήρωσε η κ. Τριχοπούλου, η οποία αναφέρθηκε επίσης και στο Διεθνές Συνέδριο του Ελληνικού Κέντρου Αριστείας για Υγεία και Ευεξία, που θα διεξαχθεί στο Ρέθυμνο από 13 έως 18 Νοεμβρίου, βάζοντας στο επίκεντρο το παρελθόν και το μέλλον του κρητικού τρόπου ζωής.

Στο συγκεκριμένο συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στα GRECOTEL HOTELS & RESORTS , στο Ρέθυμνο, μίλησε και ο Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης, Λειτουργικός Διευθυντής της Grecotel Hotels & Resorts.

Το 2ο διεθνές συνέδριο , «Κρητικός Τρόπος Ζωής: Παρελθόν και Μέλλον», είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του Dr. Stefanos Kales, της Ιατρικής Σχολής του Harvard, Τμήμα Δημόσιας Υγείας με την GRECOTEL HOTELS & RESORTS.

«Το Πανεπιστήμιο Yale επέλεξε την Grecotel σαν στρατηγικό συνεργάτη, γιατί φέρνει μια ομάδα επαγγελματιών σεφ από την Κίνα, κι έρχονται στο Ρέθυμνο την Κυριακή σε ένα ξεχωριστό παράλληλο πρόγραμμα, όπου άνθρωποι της Grecotel, επαγγελματίες σεφ θα τους εκπαιδεύσουν στην Κρητική – Ελληνική κουζίνα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Καλαϊτζιδάκης.

Το συνέδριο με παγκόσμια δίκτυο φέρνει εκλεκτούς ηγέτες σκέψης από τους χώρους της ιατρικής, διατροφής, ευεξίας, εστίασης και τουρισμού.

Είναι ήδη sold out με συμμετοχή 150 συνέδρων και κορυφαίων Καθηγητών, ξένων και Ελλήνων, από 12 χώρες, 4 ηπείρους, από τα League Πανεπιστήμια της Αμερικής.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα