Τα Ανώγεια, με το ιδιαίτερο φυσικό κάλλος και την πλούσια ιστορία, προετοιμάζονται για να υποδεχτούν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς και βάζουν υποψηφιότητα προορισμός «της επόμενης μέρας» και της νέας τουριστικής σεζόν.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο Δήμαρχος Σωκράτης Κεφαλογιάννης ανέφερε πως η Κυριακή απέδειξε πως παρά το γεγονός ότι είναι κλειστή η εστίαση, αρκετοί πολίτες επισκέφθηκαν τον Ψηλορείτη. «Ο κόσμος έχει ανάγκη το βουνό, είτε χειμώνα είτε καλοκαίρι. Το βουνό έχει πολλές ομορφιές και το αναζητά ο κόσμος είτε είναι ανοιχτή η εστίαση είτε όχι. Η υποχρέωση εμάς των αυτοδιοικητικών που διαμορφώνουμε τις τύχες των τόπων αυτών, είναι να φτιάξουμε τις υποδομές αυτές και να ενθαρρύνουμε τις ιδιωτικές πρωτοβουλίες ώστε να αναπτυχθεί η πρωτοβουλία της φιλοξενίας και της εστίασης». 

Ο κ. Κεφαλογιάννης ανέφερε πως πρέπει να εμπλακεί η τουριστική οικογένεια της Κρήτης, σε αυτό που ονομάζεται ανάπτυξη της ενδοχώρας. «Δεν πρέπει αυτή η πρωτοβουλία να πηγαίνει σε αυτούς που απλά έχουν την εντοπιότητα. Θεωρώ ότι αυτό το ιδανικό που έχει η Κρήτη σε τεχνογνωσία, δεν μπορεί να εξαντλείται σε 4 – 5 μήνες. Πρέπει να επενδύσουν στην ενδοχώρα φτιάχνοντας τις αντίστοιχες ξενοδοχειακές υποδομές που με ασφάλεια και με πολυτέλεια θα μπορεί ο όποιος επισκέπτης να έχει αυτή την άνεση». 

Ερωτηθείς ο κ. Κεφαλογιάννης αν η περιοχή των Ανωγείων είναι έτοιμη να υποδεχτεί τον κόσμο, απάντησε πως η κάθε επιχείρηση δεν μπορεί να λειτουργεί μόνη της. «Ας αργήσει ακόμη ένα μήνα να ανοίξουν αλλά ας γίνει συνολικά. Δεν μπορεί να ανοίξει η διαμονή χωρίς την εστίαση, δεν έχει νόημα».