Ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης στο 2% της Λίστας του Stanford

Πρέπει να διαβάσετε

Οι μετρήσεις ετεροαναφορών χρησιμοποιούνται ευρέως αλλά συχνά χρησιμοποιούνται και με λάθος τρόπο. Δημιουργήθηκε μια δημόσια διαθέσιμη βάση δεδομένων με κορυφαίους επιστήμονες που παρέχει τυποποιημένες πληροφορίες για ετεροαναφορές, h-index, hm-index προσαρμοσμένο για συνεργασίες, παραπομπές σε εργασίες σε διαφορετικές θέσεις συγγραφέων και σύνθετο δείκτη (c-score). Η επιλογή βασίζεται στους 100.000 κορυφαίους επιστήμονες σύμφωνα με το c-score (με και χωρίς αυτοαναφορές) ή ποσοστιαία κατάταξη 2%. 195.605 επιστήμονες περιλαμβάνονται στη βάση δεδομένων για τη διάρκεια της καριέρας τους και 200.409 επιστήμονες περιλαμβάνονται στο ενιαίο σύνολο δεδομένων του πιο πρόσφατου έτους.

Αυτή η έκδοση (4) βασίζεται σε δεδομένα της 1ης Σεπτεμβρίου 2022 από το Scopus, το οποίο ενημερώθηκε στο τέλος του έτους αναφοράς 2021. Αυτή η εργασία χρησιμοποιεί δεδομένα Scopus που παρέχονται από τον Elsevier μέσω του Εργαστηρίου ICSR (https://www.elsevier.com/icsr/icsrlab ).

Mε βάση τη φετινή λίστα ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης βρίσκεται στην 1η θέση στον τομέα της επιχειρησιακής έρευνας στην Ελλάδα (βλέπε Πίνακα παρακάτω) και στη θέση 58197 σε παγκόσμια κλίμακα, όλες οι επιστήμες μαζί.

Ως καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης, βρίσκεται στη 2η θέση σε σύνολο 29 ερευνητών-καθηγητών του ίδιου ιδρύματος. Το Google scholar είναι στις 19138 μονάδες, με h-index 74 και i10-index 226.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα