Ο Καποδίστριας σε αναμνηστικό γραμματόσημο

Με αφορμή τη συμπλήρωση 250 ετών από τη γέννησή του

Μιας και ο Καποδίστριας είναι της…μόδας τελευταία λόγω της ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή, η Μόσχα έβγαλε αναμνηστικό γραμματόσημο με το πρόσωπο του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας, με αφορμή τη συμπλήρωση 250 ετών από τη γέννησή του.

Η Μόσχα άλλωστε πάντα επιδιώκει τρόπους για να θυμίζει τη σχέση της με τον Κερκυραίο πολιτικό, που υπηρέτησε ως υπουργός Εξωτερικών την Ρωσική Αυτοκρατορία.

Το γραμματόσημο, ονομαστικής αξίας 80 ρουβλίων, σχεδιάστηκε από τους καλλιτέχνες S. Ulyanovsky και R. Komsa. Έχει διαστάσεις 37×37 χιλιοστά, ενώ το φύλλο στο οποίο εντάσσεται έχει μέγεθος 130×104 χιλιοστά. Η συνολική κυκλοφορία ανέρχεται σε 42.000 γραμματόσημα, δηλαδή 7.000 φύλλα, γεγονός που του προσδίδει και ιδιαίτερη συλλεκτική αξία.

Προηγούμενο

Πότε μπαίνει το Δώρο Πάσχα, ποιοι το δικαιούνται και πώς υπολογίζεται

Επόμενο

Παρασκευή και 13: Πέντε λόγοι που θεωρείται η πιο κακότυχη ημέρα

Σχετικά Άρθρα