Κάθε φορά ο Κώστας Βαρουχάκης βάζει τον πήχη πιο ψηλά. Αυτή τη φορά ο Χανιώτης υπεραθλητής θέλει να ξεπεράσει τα όρια και ετοιμάζεται  να διανύσει 1.130 χλμ αγωνισμάτων μέσα σε 148 ώρες σε έναν από τους δυσκολότερους αγώνες τριάθλου-ironman παγκοσμίως, με σκοπό την προβολή και στήριξη του σχολείου της «καρδιάς» του, το Ειδικό Σχολείο στα Κουτουφιανά, αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά την ευαισθησία του στα παιδιά με ειδικές ικανότητες.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο κ. Βαρουχάκης σημείωσε πως δεν έχει σημασία ο αγώνας, αλλά ο σκοπός και το κίνητρο που δεν είναι άλλο, από την προβολή του Ειδικού Σχολείου, όπου με την βοήθεια όλων των πολιτών, θα γίνει ακόμη καλύτερο για τα παιδιά που φοιτούν εκεί.

«Όλα αυτά τα χρόνια από το 2018 έχουμε καταφέρει και το σχολείο είναι αξιοπρεπέστατο, το επόμενο βήμα τώρα είναι να φτιάξουμε τον προαύλιο χώρο. Η δράση έχει σκοπό να έρθουν οι αρμόδιοι, να δουν τα προβλήματα και η ανταπόκριση ήταν μεγάλη. Ο Περιφερειάρχης υποσχέθηκε ότι θα βρεθεί επιχορήγηση για να φτιάξουμε το σχολείο μας» τόνισε ο κ. Βαρουχάκης.

Ο αγώνας πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Γαλλία, όπου αναμένεται να βρεθεί σε λίγες ημέρες ο κ. Βαρουχάκης. «Είναι αγώνας 6 ημερών, πέντε συνεχόμενα iron man, αρκετά δύσκολα αλλά η συμπαράσταση του κόσμου είναι μεγάλη που νιώθω ότι δεν αγωνίζομαι μόνο μου και να μην καταφέρω να τερματίσω, νομίζω ότι ο σκοπός έχει επιτευχθεί».

Κλείνοντας, σημείωσε πως τίποτα δεν είναι αδύνατον για όσους προσπαθούν. «Ότι κάνεις για τον εαυτό σου, είναι για σένα, ότι κάνεις για την κοινωνία μπορεί να μείνει αθάνατο, μεταδίδεις κύματα χαράς που γυρίζουν πίσω σε σένα και σε κάνουν ευτυχισμένο. Αυτό είναι το μήνυμα της προσφοράς και της αλληλεγγύης».