Ο Γιώργος Βλάχος στο WINNER: Ο ΟΦΗ, ο ΠΑΟ και …ιστορίες με τον Αλέφαντο!

Πρέπει να διαβάσετε

Στο WINNER της τηλεόρασης CRETA,  με τον Γιώργο Κορτσιδάκη, βρέθηκε ο παλαίμαχος παίκτης του ΟΦΗ και του Παναθηναικού Γιώργος Βλάχος, με τον οποίο είχαμε την ευκαιρία να θυμηθούμε…όμορφες ιστορίες απο την εποχή του Νίκου Αλέφαντου στον ΟΦΗ, αλλά και να σχολιάσουμε το παιχνίδι ΟΦΗ-Παναθηναικός στο Γεντί Κουλέ.

Ο Γιώργος Βλάχος που πήγε στο Γουέμπλει με τον Παναθηναικό το 1971, αλλά όπως ομολόγησε μικρός ήταν Ολυμπιακός (!),  τον έφερε στον ΟΦΗ ο Νίκος Αλέφαντος το 1976,

Ο Γιώργος Βλάχος χαρακτήρισε τον Αλέφαντο «κορυφαίο προπονητή», αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα του, αλλά και στα μειονεκτήματα του «όταν έχανε τα έβαζε με όλους, ακόμα και τον εαυτό του» και θυμήθηκε ότι ένας τέτοιος διαπληκτισμός με τον Αλέφαντο, ήταν η αφορμή να γνωρίσει τη γυναίκα της ζωής του και να μείνει μαζί της 43 χρόνια στην Κρήτη, ενώ ήταν έτοιμος να φύγει και να επιστρέψει στην Αθήνα!

Πως συνέβη αυτό και άλλαξε η ζωή του Γιωργου Βλάχου;

«Μέναμε στο ξενοδοχείο Ντομένικο, μαζί με τον Αλέφαντο. Τσακωθήκαμε, έφυγε και πήγα σε άλλο ξενοδοχείο και εκεί γνώρισα τη γυναίκα μου, κάτι που δεν θα συνέβαινε, αν δεν είχα μαλώσει με τον Αλέφαντο».

Ο Γιώργος Βλάχος λέει για τον θρυλικό προπονητή ότι «παρά τα όσα ακούγονται ποτέ δεν σήκωσε χέρι σε κανένα παίκτη, αλλά ότι είχε να πεί το έλεγε με τα λόγια», ενώ θυμάται με πολύ μεγάλο σεβασμό την ομάδα του 1976-77, που τερμάτισε πρώτη επαρχιακή ομάδα στην Ελλάδα. «7 χρόνια στον ΟΦΗ, έκανα 7 ήττες στο Ηράκλειο» θυμήθηκε ο Βλάχος για να σημειώσει τη μεγάλη δύναμη που είχε ο ΟΦΗ στο γήπεδο του, εκείνη την εποχή!

Ο παλαίμαχος άσος αναφέρθηκε στον ΟΦΗ και τον Παναθηναικό του σήμερα.

Για τους πράσινους είπε ότι «υπάρχουν κάποια διοικητικά ζιζάνια τα τελευταία 4-5 χρόνια και δεν τον αφήνουν να βρεί το δρόμο του, με αποτέλεσμα οι άλλες μεγάλες ομάδες να έχουν ξεφύγει», ενώ για τον ΟΦΗ του σήμερα ανέφερε ότι «τηρουμένων αυτών που η ομάδα έζησε τα τελευταία χρόνια, είναι σε καλό δρόμο. Ο ΟΦΗ είναι μεγάλη ομάδα και θα πρέπει να παίζει με μεγαλύτερη έμφαση για το αποτέλεσμα» υπογράμμισε.

Ο ίδιος στα 72 του χρόνια σήμερα, έχει όπως λέει πετύχει το στόχο του και σαν προπονητής για 35 χρόνια!

Δείτε το VIDEO

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα