Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
28.8 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

«Ο γιατρός ο κάστορας των δοντιών ο μάστορας» έκλεισε με χειροκροτήματα  700 παιδιών  την αυλαία στα Χανιά

Πρέπει να διαβάσετε

Στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων έπεσε η αυλαία του πρώτου κύκλου της περιοδείας της παιδικής θεατρικής παράστασης της Περιφέρειας Κρήτης, « ο Γιατρός ο Κάστορας των δοντιών ο Μάστορας». Μίας περιοδείας που «διέσχισε» όλο το νησί καθώς από τις 19 Δεκεμβρίου έως και τις 23 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν 9 παραστάσεις σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Λασίθι και Χανιά. Οι παραστάσεις «αγκαλιάστηκαν» με θέρμη σε όλο το νησί από τον κόσμο, αποσπώντας τις καλύτερες εντυπώσεις των εκατοντάδων μικρών και μεγάλων θεατών. Ο Γιώργος Πιτσούλης, Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Πρόληψης και Κινητών Μονάδων δήλωσε: «Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο για την αποδοχή των παραστάσεων και γνωστοποιούμε  ότι, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα σχεδιάζουμε να συνεχίσουμε με νέο κύκλο περιοδειών σε όλη την Κρήτη.  Επίσης ευχαριστώ όλους τους συντελεστές της παραγωγής για την άριστη συνεργασία τους».

Στα Χανιά τον τελευταίο σταθμό περιοδειών η θεατρική παράσταση με τον “γιατρό τον  κάστορα” και όλους του συντελεστές χειροκροτήθηκαν θερμά από τους 700 και πλέον μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Δόθηκαν 2 συνεχόμενες παραστάσεις στο κατάμεστο  Πνευματικό κέντρο, εντυπωσιάζοντας μικρούς και μεγάλους με τα πολλαπλά μηνύματα της πρόληψης και προστασίας της στοματική υγείας. Στις εκδηλώσεις-παραστάσεις σε συνεννόηση με τον κ. Πιτσούλη, προλόγισε η Εντεταλμένη Περιφερειακή σύμβουλος και Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕΚ Σοφία Μαλανδράκη. Η κα Μαλανδράκη αφού ευχαρίστησε εκ μέρους της Περιφέρειας όλους για την παρουσία τους, ανέφερε ότι, “η Περιφέρεια Κρήτης είναι πρωτοπόρα Πανελλαδικά  στη στόχευση για την οδοντιατρική πρόληψη. Έχει την κινητή Μονάδα, με οδοντιατρική έδρα που επισκέπτεται συνεχώς τα σχολεία της Α/θμιας Εκπαίδευσης του νησιού”.

Η κα Μαλανδράκη ευχαρίστησε και συνεχάρη την παρισταμένη στο πνευματικό κέντρο Χανίων Ειρήνη Ανδρουλάκη, συγγραφέα του βιβλίου «Ο γιατρός ο  Κάστορας των δοντιών ο Μάστορας». Επίσης στην συνέχεια συνεχάρη την θεατρική παραγωγή του έργου στην κα Κατερινα Λαδιανού, λέγοντας παράλληλα, ότι «μέσα από την τέχνη τα μηνύματα  είναι εύληπτα  για τα παιδιά και μαθαίνουν να αγαπάνε τον εαυτό τους και τους γιατρούς, όταν χρειαστεί».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα