Ένα από τα σπουδαιότερα έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου, το αξεπέραστο ερωτικό δράμα του William Shakespeare, «Οθέλλος» περιοδεύει στην Κρήτη. Το έργο, σκηνοθετούν ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας με τον Γιάννη Μπέζο στον ομώνυμο ρόλο.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και την εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο κ. Χειλάκης εξήγησε ότι τα έργα αυτά αποτελούν τις αφορμές για να βρεθούν ξανά οι άνθρωποι. «Βρεθήκαμε ξανά για να μιλήσουμε για τη διαφορετικότητα, για τη ζήλια και τον φθόνο. Αυτά τα έργα πρέπει να βρίσκουν το κοινό τους. Επισκεπτόμαστε εμείς εσάς για να σας μεταδώσουμε το μήνυμα που θέλουμε», ανέφερε ο κ. Χειλάκης.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπέζος πρόσθεσε ότι η πανδημία μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε ότι τίποτα δεν είναι αυτονόητο. «Σταματήσαμε να αγκαλιαζόμαστε, να δουλεύουμε, να επικοινωνούμε. Αυτό ήταν ένα μήνυμα της φύσης που μας είπε ότι πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί απέναντι της. Τώρα έχουμε την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε ξανά με τους ανθρώπους και βλέπουμε ότι ο κόσμος είναι διατεθειμένος να περάσει αυτό το δίωρο μαζί μας για να του πούμε μια ιστορία. Αισθάνομαι πολύ ευγνώμων για αυτή τη δουλειά».

Παράλληλα, και οι δύο αναφέρθηκαν στα μελλοντικά τους σχέδια.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα: