Ο Φραγκίσκος Παρασύρης στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων των ΔΕΥΑ του Ν. Ηρακλείου

Την αντίθεση του στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που μέσα από μια προσχηματική διαβούλευση και σε σχεδόν 300 άρθρα ρυθμίζονται κρίσιμα ενεργειακά και περιβαλλοντικά ζητήματα, εξέφρασε ο Φραγκίσκος Παρασύρης, Υπ. Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ του Νομού Ηρακλείου.

Απευθυνόμενος στους δεκάδες εργαζόμενους που συγκεντρώθηκαν στις κεντρικές εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑ Ηρακλείου, τόνισε πως η μεταφορά της εποπτείας και της κοστολόγησης- τιμολόγησης του νερού στη ΡΑΕ με «εν κρυπτώ ρυθμίσεις», οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης της ύδρευσης.

«Με διαγνωσμένα τα προβλήματα στη διαχείριση του νερού, με την έλλειψη δικτύων και την κακή κατάσταση των αστικών και αγροτικών δικτύων άρδευσης, η κυβέρνηση με τη μετονομασία της Ρ.Α.Ε. σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων, προωθεί μια λύση, αντίθετη με την αρχή της καλής νομοθέτησης, αφού αγνοεί ότι οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας μέχρι σήμερα, μπλοκάρουν την άμεση ή έμμεση ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης νερού».

Μέσα από τη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία η κυβέρνηση αντί να ενισχύσει θεσμικά, οργανωτικά και διοικητικά τις Δ.Ε.Υ.Α. που πρέπει να λειτουργούν με ανταποδοτικότητα, ανοίγει το δρόμο για μια αρνητική θεσμική εξέλιξη για τον τομέα παροχής υπηρεσιών ύδατος. Στο κλείσιμο της παρέμβασής του ο Φραγκίσκος Παρασύρης δεσμεύτηκε να ενημερώσει τη Διοίκηση του Συλλόγου Εργαζομένων για τη θέση του ΠΑΣΟΚ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, σύμφωνα με τις απόψεις του ειδικού αγορητή του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, στην υπό εξέλιξη Κοινοβουλευτική διαδικασία.

 

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα