Ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην Τηλεόραση CRETA

Για την τουρκική προκλητικότητα, την ενεργειακή κρίση, το κύμα ανατιμήσεων σε βασικά καταναλωτικά αγαθά, τον τουρισμό αλλά και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών μίλησε στην Τηλεόραση CRETA ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ο Δημήτρης Μάντζος μίλησε για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη Ανδρεάκη, παραθέτοντας τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και δίνοντας το στίγμα του πολιτικού προγράμματος του κόμματος.

Τουρκική προκλητικότητα

Αναφερόμενος στις συνεχόμενες τουρκικές προκλήσεις, με τελευταία αυτή του ακροδεξιού κυβερνητικού εταίρου του Τούρκου προέδρου, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος παρέλαβε από τους Γκρίζους Λύκους πίνακα με χάρτη, που εμφανίζει το μισό Αιγαίο και την Κρήτη να ανήκουν στη γείτονα, ο κ. Μάντζος έκανε λόγο για ένα «σκοτεινό περιστατικό» και τόνισε πως δεν διαφαίνεται κάποια υποχώρηση της Τουρκίας αντιθέτως η τουρκική προκλητικότητα φαίνεται να κλιμακώνεται.

«Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγο να εφησυχάζει η Αθήνα», δήλωσε συμπληρώνοντας πως η τακτική καθησυχασμού του Ερντογάν τόσο από την Ελληνική κυβέρνηση όσο και από την Ευρώπη είναι λάθος. «Πρέπει να γίνουν βήματα προς μια κατεύθυνση πυγμής», σημείωσε. Ο κ. Μάντζος τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θεωρεί πως απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα θα πρέπει να είναι η επιβολή πανευρωπαϊκού εμπάργκο όπλων στην Άγκυρα. «Δεν μπορεί η Ελλάδα να δαπανά κάθε χρόνο τόσο μεγάλο μέρος του ΑΕΠ της σε εξοπλιστικά προγράμματα για να φτάσει την Τουρκία η οποία προμηθεύεται όπλα από την Ευρώπη», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως παράλληλα «πρέπει να υπάρξει επιβολή οικονομικών κυρώσεων στους υποστηρικτές του κ. Ερντογάν».

Για το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου ο κ. Μάντζος εκτίμησε πως «η Τουρκία έχει πολύ πιο εύκολους στόχους στα ανατολικά της, όπως η Συρία, αν θέλει να προκαλέσει μια τεχνητή κρίση», ωστόσο ανέφερε πως η κυβέρνηση πρέπει να λαμβάνει υπόψη της και τη δεδομένη εσωτερική αναταραχή στην Τουρκία, ενώ η παρούσα κατάσταση «φέρνει πιο κοντά το ενδεχόμενο ενός μικρής κλίμακας επεισοδίου, το οποίο ωστόσο μπορεί να «ξεφύγει» του αρχικού του στόχου».

«Ευχόμαστε να μην συμβεί κάτι τέτοιο στο Αιγαίο και καλούμε το Υπουργείο Άμυνας να είναι στην ετοιμότητα που επιβάλλουν οι συνθήκες αυτές», κατέληξε.

Εκλογές

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μίλησε και για το «φρένο» που έβαλε τις προηγούμενες ημέρες ο πρωθυπουργός στα σενάρια πρόωρων εκλογών, τονίζοντας πως «ο κ. Μητσοτάκης αλλάζει στάση και θέση σύμφωνα με το τι τον συμφέρει. Αν επιμένει να εξαντλήσει την 4ετία θα πρέπει πρώτα να ενημερώσει τους υπουργούς του να σταματήσουν τις περιοδείες και να ξαναπιάσουν τα μολύβια.»

«Η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα. Και οποιαδήποτε δημοκρατική διαδικασία δεν δημιουργεί αστάθεια. Αστάθεια έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση με τις πολιτικές που εφαρμόζει», συμπλήρωσε ο κ. Μάντζος αναφερόμενος στον νέο εκλογικό νόμο και το γεγονός ότι με τα μέχρι τώρα δεδομένα είναι σχεδόν αδύνατο να προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

«Εμείς λέμε ότι εκλογές πρέπει να γίνουν για να αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί, όχι όμως με τη λογική να φύγει ο κ. Μητσοτάκης και ένα έρθει ο κ. Τσίπρας. Εμείς είμαστε εδώ με ένα τρίτο αξιόπιστο πολιτικό πρόγραμμα και ζητάμε να αξιολογηθούμε πάνω στις πολιτικές μας προτάσεις. Όχι μόνο για το όνομα, το χρώμα, την ιστορία μας αλλά και για την ματιά μας στο μέλλον», συνέχισε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ο ίδιος τόνισε ότι αποτελεί στοίχημα για το κόμμα να ξεπεράσει το διψήφιο ποσοστό στο οποίο δείχνει να έχει εδραιωθεί το τελευταίο διάστημα και εκτίμησε πως αυτό θα γίνει. Παράλληλα έκανε λόγο για μεγάλη αποδοχή από τους πολίτες σε περιοχές που περιοδεύουν στελέχη του κόμματος. «Ο κόσμος όχι μόνο μας ακούει αλλά ακουμπάει πάνω μας τις ελπίδες του για κοινωνική αξιοπρέπεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ενεργειακή κρίση και ακρίβεια

Για την ενεργειακή κρίση και τις συνεχόμενες ανατιμήσεις σε βασικά καταναλωτικά αγαθά που έχουν «γονατίσει» καταναλωτές και επαγγελματίες ο κ. Μάντζος τόνισε ότι «λύσεις υπάρχουν αρκεί αν υπάρχει και πολιτική βούληση».

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ επανέλαβε τις προτάσεις του κόμματος για φορολόγηση δηλαδή των υπερκερδών των εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, που υιοθετήθηκε από την κυβέρνηση ωστόσο ακόμα δεν έχει εφαρμοστεί αλλά και το πλαφόν στη λιανική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Παράλληλα τόνισε πως πρέπει να υπάρξει μείωση του ΦΠΑ σε καύσιμα και βασικά καταναλωτικά αγαθά. «Ο ΦΠΑ είναι ένας έμμεσος και άδικος φόρος, που αυξάνεται όσο αυξάνονται οι τιμές. Σε πληθωριστικές εποχές δεν μπορεί το κράτος να βάζει υπερκέρδη στα ταμεία του. Πρέπει αυτά τα χρήματα να επιστραφούν στην κοινωνία», συμπλήρωσε.

Τουρισμός

Τέλος ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στις αυξημένες αφίξεις τουριστών στην χώρα μας αι δήλωσε πως «είναι σαφώς ένα θετικό στοιχείο όμως πέρα από το ποσοτικά πρέπει να εστιάσουμε και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του τουρισμού».

Ο ίδιος τόνισε πως το «ταμείο» της τουριστικής σεζόν, η οποία φτάνει και ίσως ξεπεράσει τα νούμερα του 2019, θα γίνει τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο, οπότε και θα μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για το ουσιαστικό αποτύπωμα της σεζόν στην οικονομία της χώρας. «Θα πρέπει να δούμε αυτή η τουριστική ανάπτυξη τι αποτύπωμα θα έχει για παράδειγμα στην κοινωνία του Ηρακλείου, στα καταστήματα, στους εμπόρους», κατέληξε ο κ. Μάντζος.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα