Ο «εκπαιδευτικός της χρονιάς» είναι Κρητικός!

Πρέπει να διαβάσετε

Από ένα τριθέσιο Δημοτικό Σχολείο στα Βορίζια στην διάκριση του καλύτερου εκπαιδευτικού της χρονιάς!

Ο λόγος για τον εκπαιδευτικό Χάρη Γεωργιακάκη με καταγωγή από το Ηράκλειο, που έλαβε τον τίτλο για τον εκπαιδευτικό της χρονιάς, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στον Ταύρο.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο κ. Γεωργιακάκης εξέφρασε την συγκίνηση του λέγοντας παράλληλα πως όταν είσαι εκπαιδευτικός, προσπαθείς και δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό.

Όπως εξήγησε ο διαγωνισμός ήταν πανελλήνιος και υπήρχαν συγκεκριμένα κριτήρια επιλογής. «Εγώ έστειλα όσα έχουν γίνει με την παρουσία μου τα τελευταία πέντε χρόνια στο Δημοτικό Σχολείο Βοριζίων, δεν αφορά μόνο ένα κριτήριο, υπάρχει μια κριτική επιλογή που τα συνυπολογίζει. Συνεκτιμήθηκαν όσα έγιναν τα τελευταία πέντε χρόνια και θεωρήθηκε ότι αξίζω να μου απονεμηθεί ο συγκεκριμένος τίτλος, με άλλες υποψηφιότητες εξίσου αξιόλογες. Δεν ήταν κάτι εύκολο, ούτε το περιμέναμε, ήταν κάτι ξαφνικό, μια ευχάριστη έκπληξη που πραγματικά θεωρώ ότι είναι. Το βραβείο πάει όχι σε εμένα αλλά σε όλους τους συναδέλφους που πασχίσαμε για αυτό το σχολείο που έχει τόσες ανάγκες και πρέπει να στηρίζεται».

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιακάκη, έπρεπε να γίνουν κάποιες αναβαθμίσεις για το κτίριο καθώς είναι παλιό και είχε ανάγκη κάποιων βελτιώσεων. «Εγώ ξεκίνησα από εκεί, διαμόρφωσα με τη βοήθεια της δημοτικής αρχής και των γονέων ένα όμορφο αύλειο χώρο και εσωτερικά το σχολείο βάφτηκε, τα παιδιά το αγάπησαν, ήθελαν να έρχονται και θέλουν ακόμη. Ζωγραφίστηκαν επιδαπέδια παιχνίδια, που έδωσαν ένα όμορφο τόνο στην αυλή και απασχολούν τα παιδιά. Σίγουρα κάθε γωνιά του έχει ζωγραφιστεί, είναι μια συνολική προσπάθεια πολλών εκπαιδευτικών. Στη συνέχεια το εκπαιδευτικό κομμάτι, ενσωματώσαμε και διάφορες δράσεις, καθιερώσαμε να τιμάμε τις Παγκόσμιες Ημέρες. Επειδή είναι ολιγοθέσιο, προσπαθήσαμε να περάσουμε στα παιδιά μηνύματα σχετικά με άλλα μαθήματα, όπως η πληροφορική, δεν έχουν υπολογιστές, δεν έχουν ξεχωριστή αίθουσα, έτσι αποφάσισα να μπούμε στο πρόγραμμα Οδυσσέας του Πανεπιστημίου Κρήτης και να έρθουμε σε επαφή με τα ψηφιακά μέσα».

Κλείνοντας, ο κ. Γεωργιακάκης σημείωσε πως ο καθένας πρέπει να κάνει πολλά πράγματα, αρκεί να υπάρχει όρεξη, θέληση και διάθεση. «Εμάς το σχολείο είναι τριθέσιο, που σημαίνει ότι υπάρχει ένα τμήμα για δύο τάξεις, είναι πιο μικρός ο αριθμός των παιδιών και έχουμε μεγαλύτερη ευελιξία, δεν έχουμε μουσική, καλλιτεχνικά, γυμναστική ούτε ξένες γλώσσες. Δεν περισσεύουν οι ώρες για τέτοιες ειδικότητες οπότε τα διδάσκουμε εμείς όπως γίνεται».

 

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα