Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου, 2022
16.1 C
αίθριος καιρός - Δήμος Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης στον Άρειο Πάγο για τις παρακολουθήσεις

Πρέπει να διαβάσετε

Ένα υπόμνημα με τις θέσεις του για τις παρακολουθήσεις κατέθεσε ο δημοσιογράφος, Θανάσης Κουκάκης στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο.

Ο Θανάσης Κουκάκης που έχει καταγγείλει παρακολουθήσεις, προσήλθε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου νωρίτερα την Τρίτη (16.08.2022), προκειμένου να καταθέσει στο πλαίσιο της ποινικής έρευνας που διεξάγει ο κ. Ντογιάκος για τη διαρροή στοιχείων που περιέχονται σε άκρως απόρρητα κρατικά έγγραφα και αφορούν στη διαδικασία άρσεως του απορρήτου των επικοινωνιών.

Ο δημοσιογράφος εξερχόμενος του Αρείου Πάγου επισήμανε πως έχει καταγγείλει εδώ και δύο χρόνια την παρακολούθησή του με τη Δικαιοσύνη να κινείται με πολύ αργά βήματα:

«Έχουν περάσει δύο χρόνια από τη στιγμή που κατήγγειλα στην Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών την πρώτη παρακολούθησή μου. Έκτοτε η ελληνική Δικαιοσύνη είχε κινηθεί με πολύ αργά βήματα. Η αλήθεια είναι ότι σήμερα (σ.σ. 16.08.2022) είχα μια συζήτηση ουσιαστική με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η οποία εστίασε ακριβώς στην πρώτη παρακολούθησή μου από την ΕΥΠ και δεν υπεισήλθε, όμως, όπως θα ήθελα, στις λεπτομέρειες της δεύτερης παρακολούθησής μου από το λογισμικό pretador. Αυτό το οποίο βλέπουμε όλο το προηγούμενο διάστημα είναι ότι η δημοσιογραφική έρευνα εισφέρει στη Δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη μέρα με την ημέρα αποκτά όλο και περισσότερες πληροφορίες για την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης και είμαι πεπεισμένος ότι αυτές οι δημοσιογραφικές αποκαλύψεις θα συνεχιστούν και η Δικαιοσύνη θα μπορέσει ακόμη με ταχύτερα βήματα να κάνει το έργο της», ανέφερε στη δήλωση του.

Θανάσης Κουκάκης: Aνοιχτό κανάλι επικοινωνίας με τη Δικαιοσύνη

Παράλληλα, ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης τόνισε ότι κατέθεσε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ένα υπόμνημα το οποίο αναφέρεται σε όλα τα πραγματικά γεγονότα, τα οποία γνωρίζει, τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις που έχουν γίνει μέχρι και σήμερα και δήλωσε σίγουρος ότι θα υπάρχει ανοιχτό κανάλι επικοινωνίας τόσο με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου όσο και με την εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να εμπλουτίζουν τις δικές τους έρευνες με πληροφορίες.

Όπως είπε ο κ. Κουκάκης ζήτησε από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να εξετάσει όλες τις πτυχές και όλες τις πληροφορίες που έχουν μέχρι τώρα βγει στη δημοσιότητα.

Επιπλέον, ο δημοσιογράφος, ερωτώμενος για το τι μπορεί να κάνει ένας απλός πολίτης που έχει υπόνοιες ότι παρακολουθείται, τόνισε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τροπολογία που πέρασε 31 Μαρτίου του 2021 ουσιαστικά απαγόρευσε στον κάθε Έλληνα πολίτη να μπορεί να πληροφορηθεί από την αρμόδια αρχή, δηλ. την αρχή διασφάλισης απορρήτου Επικοινωνιών, το γεγονός ότι έχει παρακολουθεί για λόγους εθνικής ασφάλειας.

«Και έτσι ακριβώς απαγόρευσε σε εσάς, σε εμένα αλλά ακόμα και σε πολιτικούς του αντιπάλους όπως ο Νίκος Ανδρουλάκης να πληροφορηθούν το γεγονός ότι αποτελούσαν αντικείμενο παρακολούθησης. Σε σχέση με τους δημοσιογράφους θα ήταν λάθος να υποθέσετε ότι είμαι ο μοναδικός στόχος παρακολούθησης», τόνισε ο κ. Κουκάκης.

Πηγήnewsit.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα