Τρίτη, 16 Αυγούστου, 2022
28.9 C
αίθριος καιρός - Δήμος Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

Πρέπει να διαβάσετε

Η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, επισημαίνει οικουμενικά το κορυφαίο ζήτημα των επιπτώσεων από τις μεγάλες γεωπολιτικές αλλαγές και τις βίαιες εκτοπίσεις πληθυσμών, που βιώνει η ανθρωπότητα – και ιδιαιτέρως η ευρύτερη γεωγραφική μας περιοχή.

Όπως αναφέρει σε δήλωση του ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός:

«Η χώρα μας βρίσκεται σε κομβικό σημείο της Ευρώπης, δεχόμενη χιλιάδες πρόσφυγες, που έχουν αναγκασθεί να εγκαταλείψουν την πατρίδα, τα σπίτια, τις οικογένειές τους, για να σώσουν τις ζωές τους, και να διασφαλίσουν καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

Το ζήτημα δεν είναι εύκολο να επιλυθεί, αντιθέτως επιτείνεται στις μέρες μας, καθώς η Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία προκάλεσε νέες εκτοπίσεις πληθυσμών, ενώ η γειτονική Τουρκία χρησιμοποιεί το προσφυγικό θέμα για να εκβιάζει την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Υπάρχει, συνάμα, άρνηση πολλών χωρών ακόμα και σήμερα να αναλάβουν το βάρος που τους αναλογεί. Οι πολιτισμένες χώρες οφείλουν σεβασμό, προστασία, και αλληλεγγύη προς τον πρόσφυγα, τον αδύναμο, τον κατατρεγμένο. Αποτελεί διαρκές ηθικό χρέος και ευθύνη, και για την χώρα μας και για την Ευρώπη.

Στον Δήμο Ηρακλείου συμμετέχουμε με ποικίλες δράσεις στην εβδομάδα προσφύγων στηρίζοντας τη διαχρονική στάση και τις επιλογές μας που αφορούν στην ουσιαστική ένταξη των προσφύγων στην κοινωνία».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα