Ο Δ. Φραγκάκης στα Χανιά για τις Πολιτιστικές Διαδρομές του Συμβουλίου της Ευρώπης

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης θα βρίσκεται στα Χανιά για την έναρξη των εργασιών του ετήσιου Φόρουμ Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης που ξεκινάει την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022.

Οι Πολιτιστικές Διαδρομές του Συμβουλίου της Ευρώπης έχουν ως στόχο να αναδείξουν, μέσα από ένα ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο, τους τρόπους με τους οποίους η πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης συμβάλλει στην κοινή ευρωπαϊκή υλική και άυλη πολιτιστική κληρονομιά.

Ο Δημήτρης Φραγκάκης που θα μιλήσει στην έναρξη των εργασιών των Πολιτιστικών Διαδρομών δήλωσε:  «Το Φόρουμ των Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης είναι μια διοργάνωση εξαιρετικά σημαντική για την πόλη των Χανίων που θα βρεθεί για 3 μέρες στο επίκεντρο των συζητήσεων για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Στο φετινό Φόρουμ, που έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς είναι το πρώτο δια ζώσης Φόρουμ μετά την Πανδημία, θα συμμετέχουν περίπου 400 εκπρόσωποι από περισσότερες από 50 χώρες, εκπρόσωποι του Συμβουλίου της Ευρώπης, καθώς και εκπρόσωποι κι άλλων διεθνών και ευρωπαϊκών οργανισμών. Οι σημαντικοί σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία, παράλληλα με τις εργασίες του Φόρουμ, να γνωρίσουν τον τόπο μας και να βιώσουν την εμπειρία της φθινοπωρινής Κρήτης.

Ο ελληνικός τουρισμός είναι αλληλένδετος με τον ελληνικό πολιτισμό και χαίρομαι ιδιαίτερα που οι συζητήσεις για την διαφύλαξη των ευρωπαϊκών αξιών και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς θα γίνουν στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, μια πόλη με πλούσια ιστορία που βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς της Ελλάδας.  Ο ΕΟΤ στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει τα πολιτιστικά γεγονότα που συμβάλουν στην προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος μέσα από μια πιο ολιστική προσέγγιση».

Το Φόρουμ Χανίων 2022 έχει ως κεντρικό θέμα: «Πολιτιστικές Διαδρομές του Συμβουλίου της Ευρώπης: Διαφύλαξη των Ευρωπαϊκών Αξιών, της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και του Διαλόγου» και θα αναδείξει τη μεθοδολογία και τις πρακτικές των Πολιτιστικών Διαδρομών, καθώς και την σημασία τους για την προαγωγή της κοινής ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς και του διαπολιτισμικού διαλόγου. υπό το πρίσμα της βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης.  Οι χώρες που συμμετέχουν εφαρμόζουν στην πράξη τις θεμελιώδεις αρχές του Οργανισμού: ανθρώπινα δικαιώματα, πολιτιστική δημοκρατία, πολιτιστική πολυμορφία και ταυτότητα, διάλογος, αμοιβαίες ανταλλαγές και πολιτιστικός πλούτος πέρα από σύνορα, δια μέσου των αιώνων.

Το πρόγραμμα του Φόρουμ περιλαμβάνει πάνελ συζητήσεων, θεματικές και ειδικές ενότητες, καθώς και την τελετή απονομής της πιστοποίησης του Συμβουλίου της Ευρώπης στις νέες Πολιτιστικές Διαδρομές του προγράμματος.

Σημειώνεται ότι στη διοργάνωση του Φόρουμ, εκτός από τον ΕΟΤ, συμμετέχουν η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Χανίων, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Υπουργείο Τουρισμού και ο Δρόμος των Ιστορικών Καφέ.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα