Εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη διοργάνωση του τελικού του Europa Conference League, θα υποβάλλει –σύμφωνα με πληροφορίες- η ΕΠΟ στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία!

Το αίτημα της ΕΠΟ αφορά στον τελικό του 2022 ή του 2023 της νεοσύστατης διοργάνωσης της UEFA η οποία θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2021 και μάλιστα θα έχει άρωμα Κρήτης, αφού η πρόταση της Ομοσπονδίας είναι να διεξαχθεί στο Ηράκλειο, στο Παγκρήτιο Στάδιο, όποιος τελικός από τους δύο κι αν ανατεθεί στη χώρα μας! Η επιλογή του Ηρακλείου και του Παγκρητίου έχει να κάνει και με το «σπίτι της Εθνικής ομάδας».

Οι συχνές συναντήσεις τους τελευταίους μήνες του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με αξιωματούχους των FIFA/UEFA, είχε συζητηθεί η διάθεση και το ενδεχόμενο της διεξαγωγής διοργανώσεων ή τελικών τα επόμενα χρόνια στη χώρα μας. Υπενθυμίζουμε, επίσης, ότι στο τέλος Ιουλίου, σε επαφή του Λευτέρη Αυγενάκη με στελέχη των FIFA/UEFA, «ξεπάγωσε» το κονδύλι που είχαν εγκρίνει οι Ευρωπαίοι για το στέγαστρο στο Παγκρήτιο, το οποίο δεν είχε απορροφηθεί από την ΕΠΟ στις αρχές του 2019 και έτσι δεν αγωνίστηκε στην Κρήτη η Εθνική για τα προκριματικά του Euro2020. Υπολογίζεται, ωστόσο, να το χρησιμοποιήσει ως μόνιμη έδρα για τα ματς του Μουντιάλ 2022.

Τώρα, λοιπόν, η τοποθέτηση του στεγάστρου μαζί με τις υπόλοιπες αναγκαίες εργασίες αναβάθμισης του Παγκρητίου, στις οποίες είναι απαραίτητη η συνεχής βοήθεια από την Πολιτεία, γίνεται προσπάθεια να συνδυαστούν και με τη διοργάνωση ενός ευρωπαϊκού τελικού.

Ετσι, η ΕΠΟ προχωράει, έπειτα από «σπρώξιμο» του Υφυπουργείου, στην εκδήλωση ενδιαφέροντος διεξαγωγής τελικού.

Πόσο, μάλιστα, που έπειτα από την πορεία –τελευταία- των ομάδων μας στα ευρωπαϊκά κύπελλα, στο Europa Conference League θα συμμετέχουν τρεις (ο 2ος ο 3ος και ο Κυπελλούχος) από την πρώτη κιόλας σεζόν διεξαγωγής του, το 2021-2022.