Τι κι αν ο κορωνοϊός έχει «παγώσει» τις δια ζώσης πολιτιστικές εκδηλώσεις, η ανάδειξη του πολιτισμού της Κρήτης δεν μένει πίσω και ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης… δεν επαναπαύεται. 

Αυτό φάνηκε και από την πρόσφατη συνάντηση που είχε ο Κώστας Φασουλάκης στην Αθήνα με την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού τον Υφυπουργό Ν. Γιατρομανωλάκη και τους Γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου Γ. Διδασκάλου και Ε. Δουνδουλάκη.

Μεταξύ άλλων θεμάτων, ο κ. Φασουλάκης συζήτησε με τον Υφυπουργό, επίσης Κρητικής καταγωγής, Νίκο Γιατρομανωλάκη, το πλαίσιο για την κοινή διοργάνωση δράσεων και εκδηλώσεων, με στόχο, αφενός, την στήριξη της καλλιτεχνικής παραγωγής και αφετέρου, την αναβάθμιση της καλλιτεχνικής φυσιογνωμίας της Κρήτης, όσον αφορά τις στηριζόμενες από την Περιφέρεια Κρήτης διοργανώσεις.

Με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτισμού Γιώργο Διδασκάλου, συζητήθηκαν τα ζητήματα της συντήρησης και της ανάδειξης μνημείων και αρχαιολογικών χώρων, εν’ όψει άλλωστε της νέας προγραμματικής περιόδου του ΕΣΠΑ, όπως προετοιμάζεται από την Περιφέρεια Κρήτης. Διευθετήθηκαν επιπλέον πολλά ζητήματα, αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου, αναφορικά με τις προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ Υπουργείου και Περιφέρειας Κρήτης, για έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη σε δεκάδες μνημεία και χώρους, σε ολόκληρη την Κρήτη. Μεγάλη έμφαση δόθηκε τέλος, στην επίσπευση των διαδικασιών σύνταξης των σχετικών φακέλων, για την ένταξη των Μινωικών Ανακτόρων στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ, ζήτημα που αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφέρεια Κρήτης.

Στο Υπουργείο Πολιτισμού ο Κώστας Φασουλάκης συνάντησε και την Κρητικής καταγωγής, Γενική Γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού, Ελένη Δουνδουλάκη, την οποία συνεχάρη για τα νέα της καθήκοντα, μεταφέροντάς της και τις θερμές ευχές του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη.