Με αφορμή το βίντεο από το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου όπου παρουσιάζεται «Η Κάντια του 1640» και τη «θύελλα αντιδράσεων» που έχει ξεσπάσει, μίλησε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου, Γιώργος Σισαμάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το θέμα έχει εξαντληθεί, τόσο από τον δήμαρχο, Βασίλη Λαμπρινό, όσο και από την αντιδήμαρχο πολιτισμού, Αριστέα Πλεύρη.

«Ο στόχος της συγκεκριμένης εφαρμογής, ήταν να αναδείξει το διοικητικό κέντρο του Ηρακλείου, τα οχυρωματικά περίβολα και ενετικά κτίρια και όχι το σύνολο της ιστορίας της πόλης», ανέφερε ο κ. Σισαμάκης, ο οποίος πρόσθεσε ότι «η τεχνολογία προχωρά και αλλάζει περιεχόμενο. Εμείς προσθέσαμε ανθρώπους για να το κάνουμε πιο ρεαλιστικό, αλλά δεν έγιναν αλλαγές στα μνημεία. Στην ουσία επικαιροποιήσαμε το ήδη υπάρχον περιεχόμενο».

Αναφορικά με τα αιτήματα παραιτήσεων που έχουν προκύψει, ο κ.  Σισαμάκης τόνισε ότι «η παραίτηση μου είναι στην έγκριση του δημάρχου, είναι πάνω στο γραφείο του, από τη πρώτη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντά μου».

Πάντως, ο ίδιος σημείωσε ότι το βίντεο έχει δει μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο, και η αντίστοιχη εφαρμογή θα είναι έτοιμη την ερχόμενη Δευτέρα. Μάλιστα, σε ότι έχει να κάνει με την «επόμενη ημέρα», ανέφερε ότι θα προταθεί από το τμήμα τουρισμού η δημιουργία και άλλων εφαρμογών. 

«Κάνουμε πολλές προτάσεις, αλλά η τελική επιλογή γίνεται τμηματικά γιατί το κόστος είναι αυτό που προσδιορίζει τελικά τι θα συμβεί και τι όχι. Για παράδειγμα, η εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης είχε προταθεί στην «Κάντια του 1640», αλλά δε χρηματοδοτήθηκε γιατί δεν χώρεσε στον προϋπολογισμό», διευκρίνισε κλείνοντας ο κ. Σισαμάκης.