Για αρκετό καιρό, αλλά με αυτής της τάξης τα μεγέθη θα συνεχιστεί η σεισμική δραστηριότητα στην Κρήτη, σύμφωνα με τον καθηγητή σεισμολογίας και Διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκη Τσελέντη.

Σε ανάρτησή του λίγο μετά τον σεισμό που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου ο κ Τσελέντης έγραψε΅:

«Ανακοίνωση σεισμού της 20/07/2021:
Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα, στις 20:44 ώρα Ελλάδος, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε Ασθενή σεισμική δόνηση με μέγεθος 4.2 στην κλίμακα Richter. Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 340 χλμ. ΝΝΑ των Αθηνών.
Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 20 χλμ. ΝΝΑ της πόλης του Ηρακλείου.
ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟΥ:
ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΠΛΑΤΟΣ: 35.1668 Βόρεια
ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΜΗΚΟΣ: 25.2370 Ανατολικά
Όπως έχω πει το φαινόμενο θα συνεχιστεί για αρκετό καιρό με αυτής της τάξης τα μεγέθη. Λόγω των συνεχιζόμενων σεισμικών δονήσεων επιβάλλεται όλοι οι κάτοικοι να έχουν υπ´όψη τους τις στοιχειώδεις οδηγίες Σεισμικής προφύλαξης και να ελεγχθούν οι παλιές ή προβληματικές κατοικίες, ενώ ο Δήμος να προχωρήσει άμεσα στην άρση των επικινδυνοτήτων της πόλης όπως ετοιμόρροπες μάντρες μπαλκόνια κλπ»