Ο «Αιματοκρήτης» συγκεντρώνει αίμα για τους τραυματίες της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη

Κατόπιν έκκλησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ),  ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων «Αιματοκρήτης» συμμετέχει ενεργά στην συμβολή κάλυψης αναγκών για τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας και τους ανθρώπους που δοκιμάζονται.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«ΚΑΛΟΥΜΕ όσους εθελοντές αιμοδότες επιθυμούν να βοηθήσουν να προσέλθουν στiς αιμοδοσίες των επόμενων ημερών

ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023 Ν. ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟ (αίθουσα Ενορίας Αγίου Νικολάου) από τις 17:00-20:00.

Σάββατο 4 Μαρτίου 2023 ΛΟΤΖΙΑ-ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ από τις  9:30-14:00

ΛΑΣΙΘΙ
Κυριακή 5 Μαρτίου 2023 ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, απέναντι από το νοσοκομείο, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο από τις 10:00-13:30 (ΕΙΣΟΔΟΣ ΑΠΟ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ)
Τετάρτη 8 Μαρτίου ΝΕΑΠΟΛΗ ΚΥ ΔΙΑΛΥΝΑΚΕΙΟ ώρες 16:30-19:30

Οι παραπάνω αιμοδοσίες γίνονται σε συνεργασία με τις αιμοδοσίες των νοσοκομείων: Κέντρου Αίματος Βενιζέλειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, ΠΑΓΝΗ και Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, τη στήριξη Δήμου Ηρακλείου&Αγίου Νικολάου, του ΚΥ Διαλυνάκειου και εθελοντικών σωματείων, ανοιχτές σε φορείς και ανθρώπους που επιθυμούν να βοηθήσουν.

Αν χρειαστεί επιπρόσθετη  αιμοδοσία, θα υπάρξει νέα ανακοίνωση».

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελoντών Αιμοδοτών – ΠΟΣΕΑ:

«Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών κ. Χρήστος Πρωτόπαπας μετά από τις εξελίξεις λόγω του τραγικού δυστυχήματος που σημειώθηκε χθες αργά τη νύχτα στη σιδηροδρομική γραμμή της κοιλάδας των Τεμπών σκορπίζοντας ανείπωτη θλίψη  σε κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα πολίτη της  χώρας μας απευθύνει Δημόσια Έκκληση προς τους Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών-Μέλη της Ομοσπονδίας για να πράξουν τις δέουσες διαδικασίες για την άμεση πραγματοποίηση Εθελοντικών Αιμοδοσιών. Μοναδικός σκοπός της συγκέντρωσης μονάδων αίματος είναι η ενίσχυση προς τους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας που νοσηλεύονται και περιθάλπονται στα νοσοκομεία της Λάρισας, Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδος».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα