Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
28.4 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Νοσοκομείο Σαντορίνης: Ελλείψεις σε ιατρικές ειδικότητες αλλά και σε νεκροτόμους – Η εμπλοκή με τον νεκροθάλαμο

Πρέπει να διαβάσετε

Ένα απίστευτο περιστατικό αποκαλύπτει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) για το νοσοκομείο Σαντορίνης. Η επιδημία των ελλείψεων πλήττει πλέον όλες τις ειδικότητες που διασφαλίζουν τη λειτουργία του. Μετά τις πλείστες αναφορές που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τις επιπτώσεις των ελλείψεων σε γιατρούς και νοσηλευτές – ενδεικτικά δεν υπηρετεί παθολόγος, καρδιολόγος, μικροβιολόγος – στο νοσοκομείο του δημοφιλούς τουριστικού νησιού, τώρα βρίσκεται στο προσκήνιο η έλλειψη σε μια άλλη λιγότερο ορατή, αλλά σημαντική ειδικότητα, σε εκείνη του νεκροτόμου- σαβανωτή.

Το περιστατικό που περιγράφει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος, είναι θλιβερό: «Την Κυριακή 5/11 το πρωί μεταφέρθηκε με ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο νεκρός άνδρας 58 ετών επισκέπτης του νησιού από την Δυτική Ελλάδα. Ο γιατρός αμέσως διέγνωσε τον θάνατο του και έδωσε εντολή για ιατροδικαστική εξέταση στην Αστυνομία. Η σορός μεταφέρθηκε στο νεκροθάλαμο του νοσοκομείου – η ευθύνη της μεταφοράς για ιατροδικαστική εξέταση είναι της αστυνομίας και του τελετάρχη. Ο νεκροθάλαμος του νοσοκομείου είναι ο μοναδικός που λειτουργεί στο νησί. Χθες Τρίτη 7/11 που πήγαν η αστυνομία και ο τελετάρχης για να μεταφέρουν τον νεκρό για ιατροδικαστική εξέταση στην Αθήνα, βρήκαν τη σορό σε κακή κατάσταση παραπέμποντας σε βλάβη των ψυγείων του νεκροθαλάμου. Η αστυνομία ενημέρωσε την Εισαγγελία» ξετυλίγει τι συνέβη ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

Η ΠΟΕΔΗΝ καταλογίζει ανεπάρκεια στη διοίκηση του νοσοκομείου γιατί «δεν φρόντισε να προσλάβει έναν τέτοιο υπάλληλο όπως όλα τα νοσοκομεία έχουν κάνει ή να αναθέσει καθήκοντα σε κάποιον άλλο υπάλληλο ώστε να μη φθάναμε σε αυτή την τραγική εικόνα της σορού».

«Για το τραγικό αυτό συμβάν δεν έχουν ευθύνη οι υπάλληλοι του νοσοκομείου γιατροί, νοσηλευτές, τεχνική υπηρεσία. Την εποπτεία των νεκροθαλάμων των νοσοκομείων την έχουν υπάλληλοι ειδικότητας νεκροτόμων – σαβανωτών. Στο νοσοκομείο Σαντορίνης που λειτουργεί ο μοναδικός νεκροθάλαμος του νησιού με 6 αναμονές δεν υπάρχει νεκροτόμος- σαββανωτής. Η διοίκηση έχει σοβαρές ευθύνες. Να στελεχώσει το νοσοκομείο και να πάψει να απειλεί το προσωπικό» καταλήγει ο κ. Γιαννάκος.

Πηγήygeiamou.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα