Στο νοσοκομείο γυναίκα με σοβαρό τραυματισμό από δάγκωμα καρχαρία

Πρέπει να διαβάσετε

Μια γυναίκα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο τη Δευτέρα μετά από επίθεση καρχαρία κοντά σε παραλία στο Κουίνς της Νέας Υόρκης, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Το προσωπικό έκτακτης ανάγκης ανταποκρίθηκε στο περιστατικό στην παραλία Rockaway λίγο πριν από τις 6:00 το απόγευμα και διαπίστωσε ότι η γυναίκα είχε σοβαρό τραυματισμό στο πόδι, ανέφερε η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Νέας Υόρκης σε δήλωση. «Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι είναι δάγκωμα καρχαρία», ανέφερε η δήλωση.

Η γυναίκα – την οποία οι αξιωματούχοι δεν έχουν ακόμη ταυτοποιήσει – μεταφέρθηκε στο Ιατρικό Κέντρο του Νοσοκομείου Τζαμάικα και ήταν σε σταθερή κατάσταση με τραύματα που δεν ήταν απειλητικά για τη ζωή της τη Δευτέρα το βράδυ, ανέφερε το τμήμα.

Ο τραυματισμός έρχεται περίπου ένα μήνα μετά από μια σειρά επιθέσεων καρχαρία στο κοντινό Λονγκ Άιλαντ, που ώθησαν τους τοπικούς αξιωματούχους να αυξήσουν τις περιπολίες.

Ο Γκάβιν Νέιλορ, διευθυντής του Προγράμματος Έρευνας για τους Καρχαρίες της Φλόριντα, είπε στο CNN τον περασμένο μήνα ότι οι κολυμβητές μπορούν να λαμβάνουν προφυλάξεις για να αποφύγουν επιθέσεις. «Οι άνθρωποι πρέπει πάντα να κολυμπούν σε ομάδες. Δεν πρέπει να κολυμπούν πολύ μακριά από την ακτή», είπε.

Ο κίνδυνος επίθεσης από καρχαρία είναι σχετικά χαμηλός, με μόνο 57 επιβεβαιωμένες, απρόκλητες επιθέσεις σε όλο τον κόσμο πέρυσι, σύμφωνα με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Φλόριντα. Από αυτούς, οι 41 ήταν στις Ηνωμένες Πολιτείες, με οκτώ μη θανατηφόρα περιστατικά στη Νέα Υόρκη.

ΠηγήΕΡΤ

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα