Σάββατο, 13 Αυγούστου, 2022
22.3 C
αίθριος καιρός - Δήμος Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Νοσοκομείο Χανίων: Το εφιαλτικό διήμερο και το αισιόδοξο σενάριο για μαζικά εξιτήρια

Πρέπει να διαβάσετε

Συνεχίζεται η πίεση στο νοσοκομείο Χανίων, όπου σήμερα οι νοσηλευόμενοι ασθενείς με κορωνοϊό σε απλές κλίνες covid έφτασαν τους 74, ενώ στη ΜΕΘ Covid άλλοι 7 ασθενείς, εκ των οποίων οι 5 διασωληνωμένοι.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Γιώργο Μπέα, το νοσοκομείο πέρασε ένα εφιαλτικό διήμερο στις αρχές Ιανουαρίου, ενώ τώρα η κατάσταση δείχνει να σταθεροποιείται.

Πιο συγκεκριμένα , όπως ανέφερε ο κ. Μπέας στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και τη Μαρία Μπινιχάκη στις 4 Ιανουαρίου στο νοσοκομείο Χανίων έγιναν 18 εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό και στις 5 Ιανουαρίου 12 εισαγωγές, δηλαδή 30 σε ένα 48ωρο.

Ήταν το χρονικό σημείο από το οποίο και μετά το νοσηλευτικό ίδρυμα βρίσκεται σε συνεχή πίεση, ωστόσο όπως ανέφερε ο κ. Μπέας αναμένεται σύντομα αποσυμπίεση. «Αν βάλουμε τις 30 μαζικές εισαγωγές που είχαμε στις  4 και 5 Ιανουαρίου, σε έναν κύκλο 12-14 ημερών, θεωρητικά θα πρέπει από τις 16-17 και μέχρι 20-22 Ιανουαρίου να έχουμε μαζικά εξιτήρια», ωστόσο τόνισε πως για να επιτευχθεί η αποσυμπίεση του νοσηλευτικού ιδρύματος τα εξιτήρια αυτά δεν θα πρέπει να συνοδεύονται από ένα αντίστοιχο κύμα εισαγωγών και χαρακτήρισε «κρίσιμη σκόπελο»  το Σαββατοκύριακο.

Ο κ. Μπέας ανέφερε πως στην επιβάρυνση του νοσοκομείου συνέβαλε το γεγονός ότι οι περισσότεροι από τους νοσηλευόμενους νοσούν από το στέλεχος Δέλτα, αλλά και η κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων στα Χανιά που το προηγούμενο διάστημα έφτασαν να «φιγουράρουν» στην 6η θέση της λίστας με τα περισσότερα κρούσματα σε πληθυσμό 100.000 κατοίκων.

Τέλος σημείωσε πως ένα ακόμη πολύ σημαντικό στοιχείο που αφορά στις νοσηλείες είναι ότι ο μέσος όρος ηλικίας των 171 ασθενών που έχουν νοσηλευτεί στο ίδρυμα από τις 15 Δεκεμβρίου είναι τα 65 έτη, τον οποίο χαρακτήρισε πολύ χαμηλό τονίζοντας πως στον υπολογισμό του δεν συμπεριλαμβάνονται οι νοσηλείες παιδιών.

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα