Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα αποκτά αντιπυραυλικό-αντιdrone θόλο αλά Ισραήλ

Πρέπει να διαβάσετε

Ο Νίκος Δένδιας, στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ξεκαθάρισε ότι η χώρα μας θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να παράγει η ίδια μέρος των εξοπλιστικών της, ώστε να έχει αυτάρκεια στον τομέα της άμυνας.

Ο υπουργός ανέφερε ότι στον σχεδιασμό των Ενόπλων Δυνάμεων υπάρχει η δημιουργία ενος αντιεροπορικού και αντι-drone θόλου, αντίστοιχο με αυτό του Ισραήλ. «Έχει ήδη δρομολογηθεί», ενημέρωσε. «Φανταστείτε το σαν μια εκκλησία με δύο επάλληλους τρούλους», σημείωσε.

«Η Τουρκία έχει κάνει μεγάλα βήματα στα Drones», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στην εκπομπή.

«Θα πρέπει να γυρίσουμε στο brain gain και να αξιοποιηθούν στη χώρα τα ελληνικά μυαλά. Ο καθηγητής του δημιουργού των τουρκικών Bayraktar είναι… Έλληνας», υπογράμμισε.

Ερωτώμενος για τα σχεδιαζόμενα θαλάσσια πάρκα στο Αιγαίο και τις παράλογες αντιδράσεις της Τουρκίας, ο ίδιος σχολίασε δηκτικά ότι «σε λίγο αν θέλω να ψαρέψω, θα πρέπει να ρωτήσω τον Τούρκο». «Σιγά μην ζητάμε και οικοδομική άδεια από την Άγκυρα, για να χτίσουμε στα νησιά μας», πρόσθεσε.

 

«Αν είναι δυνατόν να ζητάμε άδεια από την Τουρκία για θαλάσσια πάρκα στις Κυκλάδες», εξήγησε, προσθέτοντας ότι οι τουρκικές αιτιάσεις ολοένα και αποθρασύνονται. «Υπάρχει και καχυποψία, ότι κάνει η Ελλάδα, το βλέπουν σαν αμφισβήτηση των δικαιωμάτων τους».

Πηγήnewsbomb.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα