Με αφορμή την επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, στον αρχαιολογικό χώρο Φαιστού,  μίλησε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο δήμαρχος Γρηγόρης Νικολιδάκης.

Ο κ. Νικολιδάκης ανέφερε πως υπάρχει μια σχετική εγκατάλειψη και χρειάζονται παρεμβάσεις σε πολλά σημεία. «Η υπουργός έδωσε εντολές σε υπηρεσιακούς παράγοντες του νομού, ώστε να προχωρήσουν, μας κάλεσε σε σύσκεψη στην Αθήνα, ώστε να μπορέσει να βελτιωθεί η κατάσταση στους αρχαιολογικούς χώρους».

Μέσα τις προτεραιότητες του δήμου Φαιστού,  είναι το θέμα του Λαβύρινθου όπου όπως τόνισε ο κ. Νικολιδάκης, είναι πολλά χρόνια «χαμένο». «Πρέπει να μπει μπροστά, να γίνονται παρεμβάσεις, η υπουργός είπε ότι θεωρεί σημαντική την παρέμβαση στο Λαβύρινθο όμως από την άλλη είναι θέμα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Τις επόμενες ημέρες θα έρθουμε σε συζήτηση με το υπουργείο για το κατά πόσο μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις και να κάνει το υπουργείο Πολιτισμού μετά τις δικές του ενέργειες».

Μάλιστα, τόνισε πως με παρέμβαση της υπουργού Πολιτισμού, θα γίνουν προσπάθειες ώστε στον χώρο που είναι μπροστά από τα αρχαία να μπορέσουν – όποτε απαιτείται – να γίνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις του επιπέδου που επιτρέπεται.