Παρασκευή, 1 Αυγούστου, 2025
27.7 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Νέο voucher για διακοπές χωρίς κριτήρια – Τι πρέπει να ξέρουν οι δικαιούχοι

Πρέπει να διαβάσετε

Οι αιτήσεις θα γίνονται μέσω gov.gr και θα έχουν ισχύ το 2026

 

 

Voucher διακοπών για προορισμούς που επλήγησαν από μεγάλη φωτιά αναμένεται να ανακοινωθεί για να στηριχθεί ο εγχώριος τουρισμός.

Το voucher θα αφορά τα Κύθηρα, που επλήγησαν πριν λίγες μέρες από μεγάλη φωτιά. Αξίζει να τονιστεί ότι οι φωτιές στα Κύθηρα το καλοκαίρι του 2017 είχαν κάψει τουλάχιστον 100.000 στρέμματα.

Τώρα, επιχειρείται στήριξη του τουρισμού στο νησί, μέσω του… Κύθηρα Pass, στο μοντέλο που είχαν δοθεί και τα North Evia – Samos Pass. Το voucher υπολογίζεται να είναι περίπου 150 ευρώ και δεν θα υπάρχουν κριτήρια ενώ οι δικαιούχοι θα επιλεγούν με κλήρωση. Οι αιτήσεις θα γίνονται μέσω gov.gr και θα έχουν ισχύ το 2026.

Ποιοι θα δικαιούνται το νέο voucher διακοπών

Σύμφωνα με όσα ίσχυαν στο North Evia – Samos Pass, δικαιούχοι θα είναι όλα τα ενήλικα φυσικά πρόσωπα άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, τα οποία είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος.

Ειδικά για τους έγγαμους ή τα πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, δικαιούχος είναι ο υπόχρεος σε υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος κατά το άρθρο 67 του ν. 4172/2013 ή ένας εκ των δύο, σε περίπτωση χωριστής δήλωσης, κατά την περ. β’ της παρ.4 του άρθρου 67 του ν. 4172/2013.

«Ωφελούμενοι» του δικαιούχου θεωρούνται:

  • τα ενήλικα τέκνα του δικαιούχου που δηλώνονται ως εξαρτώμενα μέλη στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2020 και
  • ο/η σύζυγος του δικαιούχου ή το πρόσωπο που έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με αυτόν.

Σε περιπτώσεις συζύγων, προσώπων που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή τέκνων που αμφότεροι είναι δικαιούχοι του προγράμματος, ο ένας εκλαμβάνεται ως ωφελούμενος του άλλου.

 

Δεν θα θεωρούνται δικαιούχοι – ωφελούμενοι της οικονομικής ενίσχυσης, οι επιλεγέντες ως:

  • Δικαιούχοι – ωφελούμενοι στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού της φετινής περιόδου, ανεξαρτήτως από το αν έκαναν χρήση της παροχής ή όχι.
  • Δικαιούχοι – ωφελούμενοι του προγράμματος για τον Κοινωνικό Τουρισμό της Δ.Υ.Π.Α. καθώς και της δράσης «Τουρισμός για όλους» του Υπουργείου Τουρισμού.
  • Δικαιούχοι – ωφελούμενοι συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο.
Πηγήnewsbomb.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα