Νένα Χρονοπούλου: «Η αναπηρία έγινε πια φίλη μου»

Πρέπει να διαβάσετε

Nένα Χρονοπούλου έδωσε μια συγκινητική συνέντευξη στην οποία μίλησε για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο γιος της.

Η γνωστή ηθοποιός, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της παιδικού-διδακτικού βιβλίου με τίτλο «Είμαι παιδί, είμαι άγγελος και ήρθα να σε διδάξω», μίλησε για τη σχέση της με τον 18χρονο γιο της, Χρήστο, και το όραμά της για τα ΑμεΑ παιδιά.

Η ίδια εξηγεί ότι το βιβλίο αυτό: «Είναι μια αγκαλιά γνώσης και ασφάλειας για τα παιδιά, γι’ αυτό και μπορεί να αγγίξει κάθε παιδική ψυχή και να τη φωτίσει με αλήθεια, σεβασμό και γνώση πάνω σε ό,τι θα κληθεί να γνωρίσει και να αντιμετωπίσει. Τα παιδιά μας, τυπικά ή μη, δυστυχώς καθημερινά καλούνται να αντιμετωπίσουν τη δραματική εξέλιξη του εκφοβισμού από πολύ μικρά. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου μπορούν να μάθουν να ξεχωρίζουν συμπεριφορές, έτσι ώστε να είναι έτοιμα να προστατεύσουν τον εαυτό τους».

Η Νένα Χρονοπούλου μίλησε για τον γιο της Χρήστο και ανέφερε ότι της έχει διδάξει: «υπομονή, ελπίδα και φως. Ακόμα και όταν το βλέπεις να μπαίνει από τη χαραμάδα».

«Με υπομονή, ελπίδα και αντίδραση. Όταν κλάψω από παράπονο και βαθύ πόνο για κάτι, μετά του θυμώνω και ξυπνάει μέσα μου η αντίδραση. «Όχι εσύ» του λέω… «εγώ θα σε νικήσω». Και ξεκινάει η μάχη. Μέχρι σήμερα μόνο ο θάνατος με νίκησε… κανένας άλλος. Η αναπηρία έγινε πια φίλη μου» ανέφερε τέλος η ηθοποιός.

Πηγήin.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα