Παρασκευή, 18 Απριλίου, 2025
18.3 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Νέα Υόρκη: Τι είπε ο πιλότος πριν από τη συντριβή του ελικοπτέρου – Τα 2 σενάρια για τα αίτια της τραγωδίας

Πρέπει να διαβάσετε

Πολλά είναι τα ερωτήματα για την συντριβή του ελικοπτέρου στον ποταμό Χάντσον της Νέας Υόρκης, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους ο πιλότος, ο Πρόεδρος και CEO της Siemens Ισπανίας, η σύζυγός του και τα τρία παιδιά τους.

 

Το ελικόπτερο ανήκε στην εταιρεία New York Helicopter Tour, η οποία προσφέρει πτήσεις σε τουρίστες για να δουν από ψηλά τα αξιοθέατα της Νέας Υόρκης. Ο CEO της New York Helicopter Tour, Μάικλ Ροθ ανέφερε ότι ο πιλότος είχε δηλώσει στο κέντρο της εταιρείας ότι επιστρέφει για ανεφοδιασμό πριν πέσει στον ποταμό.

O πιλότος είχε ενημερώσει μέσω ασυρμάτου ότι χρειαζόταν περισσότερα καύσιμα. «Ενημέρωσε [ο πιλότος] ότι προσγειωνόταν και ότι χρειαζόταν καύσιμα και θα έπρεπε να του πάρει περίπου 3 λεπτά για να φτάσει, αλλά 20 λεπτά αργότερα δεν είχε φτάσει», ανέφερε στην βρετανική εφημερίδα Telegraph ο Μάικλ Ροθ.

Ο Ροθ αποκάλυψε νωρίτερα στην εφημερίδα The Post ότι ήταν «απολύτως συντετριμμένος». «Είναι καταστροφή. Είμαι πατέρας και παππούς και το να υπάρχουν παιδιά εκεί μέσα, με έχει συντρίψει. Είμαι απολύτως συντετριμμένος», εξομολογήθηκε ο Μάικλ Ροθ.

Τα δύο σενάρια για τα αίτια της τραγωδίας

Σε αυτή την φάση οι αρχές ερευνούν κάτω από ποιες συνθήκες συνέβη το δυστύχημα. Τα δύο σενάρια που εξετάζονται είναι είτε το ελικόπτερο να χτυπήθηκε από κάποιος σμήνος πουλιών είτε να υπήρξε κάποια σοβαρή μηχανική βλάβη.

Από την πλευρά του ο Μάικλ Ροθ δεν μπορούσε να δώσει κάποια εξήγηση στους δημοσιογράφους για την συντριβή αλλά έκανε μία εκτίμηση για τα αίτια της τραγωδίας με βάση τα όσα είδε στα βίντεο.

«Το μόνο πράγμα που γνωρίζω βλέποντας ένα βίντεο με την πτώση του ελικοπτέρου, είναι ότι τα πτερύγια του κύριου ρότορα δεν ήταν στο ελικόπτερο», δήλωσε ο Ροθ.

Και συνέχισε: «Και δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο στα 30 χρόνια που είμαι στη δουλειά με τα ελικόπτερα. Το μόνο πράγμα που θα μπορούσα να μαντέψω – δεν έχω ιδέα – είναι ότι είτε χτυπήθηκε από πουλιά είτε τα κύρια πτερύγια του ρότορα σταμάτησαν. Δεν έχω ιδέα. Δεν ξέρω».

Η στιγμή που το ελικόπτερο πέφτει στον ποταμό Χάντσον

Το ανατριχιαστικό βίντεο δείχνει το ελικόπτερο να πέφτει από τον ουρανό στον ποταμό Χάντσον, καθώς αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν πως διαλύθηκε στον αέρα.

Το τουριστικό ελικόπτερο έπεσε γρήγορα στα παγωμένα νερά, προκαλώντας μεγάλο θόρυβο, όπως δείχνει το βίντεο που κατέγραψε ένας περαστικός. Η ουρά και οι ρότορες του ελικοπτέρου φάνηκαν να αποκόπτονται πριν βυθιστεί στο ποτάμι.

Πηγήenikos.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα