Νέα τραγωδία: Οκτώ νεκροί μετανάστες ανοιχτά της Μάλτας – 46 διασώθηκαν

Πρέπει να διαβάσετε

Νέα τραγωδία με μετανάστες σημειώθηκε στα χωρικά ύδατα της Μάλτας, με την ιταλική ακτοφυλακήνα ανακοινώνει πως ανασύρθηκαν νεκροί οκτώ άνθρωποι ενώ διασώθηκαν 46, μεταξύ των οποίων και μια έγκυος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ANSA, το πλεούμενο εντοπίστηκε από την Guardia di Finanza, στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της Μάλτας, την ώρα που πλησίαζε το μικρό νησί Λαμπεντούζα.

Σε αυτό επέβαιναν δεκάδες άνθρωποι που είχαν αναχωρήσει από τις ακτές της βόρειας Αφρικής, σύμφωνα με το πρακτορείο. Μεταξύ των νεκρών είναι τρεις γυναίκες, η μία έγκυος. Ανάμεσα στους 46 διασωθέντες υπάρχουν άλλες δύο κυοφορούσες.

Ο δήμαρχος στη Λαμπεντούζα, ο Φιλίπο Μανίνο, απηύθυνε έκκληση στην ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζα Μελόνι να μην αφήσει το νησί του μόνο στην αντιμετώπιση αυτής της «τεράστιας τραγωδίας».

«Σας παρακαλούμε, βοηθήστε μας, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι», είπε ο κ. Μανίνο στο ANSA, καθώς κατευθυνόταν στο λιμάνι του νησιού.

Χιλιάδες άνθρωποι φτάνουν κάθε χρόνο στην Ευρώπη

Κάθε χρόνο, πλήθος ανθρώπων εγκαταλείπουν τις χώρες τους προκειμένου να σωθούν από ένοπλες συρράξεις ή την ανέχεια αποπειρώνται να φθάσουν στην Ευρώπη, με την ελπίδα πως θα βρουν καλύτερη ζωή, διαπλέοντας τη Μεσόγειο κυρίως από τη Λιβύη, οι ακτές της οποίας απέχουν κάπου 300 χιλιόμετρα από την Ιταλία.

Τα πλεούμενα στα οποία επιβιβάζονται μεταφέρουν συχνά πολύ περισσότερους ανθρώπους από όσους χωρούν και είναι κάθε άλλο παρά ασφαλή.

Το 2022, περίπου 2.000 μετανάστες και πρόσφυγες χάθηκαν στη Μεσόγειο, εκ των οποίων σχεδόν 1.400 στην κεντρική Μεσόγειο, που χαρακτηρίζεται μακράν η πιο επικίνδυνη θαλάσσια μεταναστευτική οδός στον κόσμο, σύμφωνα με δεδομένα του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης

Πηγήcnn.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα