Νέα συνάντηση των Πολιτιστικών Συλλόγων της Κρήτης στις Λουσακιές Κισσάμου

Πρέπει να διαβάσετε

Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη συνάντηση των πολιτιστικών συλλόγων Κρήτης στις Λουσακιές Κισάμου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023, στην Αμνάτο Ρεθύμνου,  πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση εκπροσώπων πολιτιστικών συλλόγων και άλλων σχετιζόμενων φορέων, προερχομένων από όλους τους νομούς της Κρήτης σε μια προσπάθεια επαναδραστηριοποίησης του συλλογικού μας οργάνου.

   Όλοι οι παρευρισκόμενοι εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων εκφράσαμε την πίστη μας για την ανάγκη για συνεργασία, διάλογο, ενωμένη δράση και αλληλεγγύη των Πολιτιστικών Συλλόγων της Κρήτης, ώστε ο Πολιτισμός μας να πάρει τη θέση που του ανήκει.

   Όλοι οι φορείς οφείλουμε να συμβάλλουμε στην  ανάδειξη της επικοινωνίας του Πολιτισμού και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε, προτείνοντας ουσιαστικές και υλοποιήσιμες προτάσεις .

   Καθημερινά συνειδητοποιούμε ότι μόνο με την συλλογική δράση μπορούμε να συμβάλλουμε στην αλλαγή των παγιωμένων λογικών και αντιλήψεων αυτών που μας θέλουν μέρος  του πελατειακού συστήματος.

 Παράλληλα πρέπει να ορθώσουμε ένα ενωτικό, διεκδικητικό και ανεξάρτητο πολιτιστικό λόγο, ξεφεύγοντας από νοοτροπίες μικροσυμφερόντων και κομματικών προτιμήσεων.

   Με βάση τα παραπάνω η συνάντηση στην  Αμνάτο αποφάσισε η επόμενη συνάντηση να γίνει την Κυριακή 28/1/2024 ώρα 11:00 στις Λουσακιές Κισάμου, στην έδρα του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου.

Στην συνάντηση αυτή θα συζητήσουμε τις προτάσεις,  βάσει των οποίων θα προχωρήσουμε στη νέα συλλογική μας προσπάθεια.

Απευθύνουμε ανοικτή πρόσκληση συμμετοχής σε κάθε πολιτιστικό σύλλογο της Κρήτης».

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα