Μετ επιτάσεως διέψευσε τα σενάρια περί νέων μέτρων ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, με φόντο την εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού. Σε αυτό το πλαίσιο ξεκαθάρισε ότι «η κυβέρνηση δεν εξετάζει να πάρει πίσω κάποιες από τις ελευθερίες. Θα είχαμε το αντίθετο αποτέλεσμα».

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι «θα έπρεπε πιο γρήγορα να έχουν απελευθερωθεί δραστηριότητες για τους εμβολιασμένους για να παρακινηθούν οι συμπολίτες μας που έχουν δεύτερες σκέψεις ή είναι επιφυλακτικοί το καλοκαίρι και τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη».

«Η κυβέρνηση δεν εξετάζει να πάρει πίσω κάποιες από τις ελευθερίες. Θα είχαμε το αντίθετο αποτέλεσμα», ξεκαθάρισε.

«Θα είχαμε μεγάλο φρένο έτσι στον εμβολιασμό. Και εμείς θέλουμε να βάλουμε γκάζι στον εμβολιασμό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών επισημαίνοντας ότι «ο ανεμβολίαστος πολίτης που έχει επιφυλάξεις- δεν μιλάω για τον αρνητή- θα πρέπει να βλέπει πλέον ότι είμαστε σε μια φάση που ή θα εμβολιαστεί ή θα νοσήσει».

«Πρέπει να γίνουν βήματα προς τα εμπρός σε θέματα πολιτικής διαχείρισης», συμπλήρωσε και επανέλαβε ότι δεν υπάρχει συζήτηση για περιοριστικά μέτρα σε γενικευμένο επίπεδο, μόνο τοπικού χαρακτήρα.

Τι είπε για το αιματηρό περιστατικό στο Πέραμα

Ο Στέλιος Πέτσας δήλωσε επιφυλακτικός αναφορικά με το τι συνέβη στο αιματηρό περιστατικό στο Πέραμα. «Περιμένω να δω τα αποτελέσματα της εξέτασης σε διοικητικό αλλά και δικαστικό επίπεδο. Είδα τους διαλόγους και γι’ αυτό γίνεται ο έλεγχος» είπε.

«Σε ένα θέμα όπως αυτό που εμπλέκεται μια ανθρώπινη ζωή η οποία χάθηκε, πρέπει να διερευνηθούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης» δήλωσε.

«Θα ήθελα να περιμένουμε να δούμε πως εξελίχθηκαν όλα τα θέματα γιατί είναι ένα πολύ βασικό θέμα η αίσθηση ότι η αστυνομία είναι κοντά στον πολίτη και παρεμβαίνει σε παραβατικές συμπεριφορές και ένα άλλο θέμα επίσης είναι να τηρούνται οι κανόνες εμπλοκής που προβλέπονται για τέτοιες περιπτώσεις» πρόσθεσε.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει εκλεγεί με το τρίπτυχο «Ασφάλεια για όλους», επομένως το ζήτημα της ασφάλειας είναι κεντρικό στην ατζέντα μας την προεκλογική και μετεκλογική και όλη προσπάθεια έχει να κάνει με το να νιώθει πιο ασφαλής ο πολίτης και έχουν γίνει πολλά βήματα μπροστά στο θέμα της ασφάλεια και οι πολίτες απαιτούν να γίνουν πιο πολλά και γρήγορα», πρόσθεσε.

Για τη «λίστα Πέτσα»

«Κάναμε μια καμπάνια ενημέρωσης του κοινού για τον κορονοϊό, ήταν μια σωτήρια καμπάνια. Νόμιμη και με διαφάνεια» σχολίασε για τη λεγόμενη «λίστα Πέτσα», κάνοντας λόγο για προσπάθεια αντιπερισπασμού από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ όταν όπως είπε ο κ. Πέτσας περιθωριοποιείται στα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τους Έλληνες.

«Εφόσον ανοίγει η αντιπολίτευση μια τέτοια συζήτηση με τέτοια θέματα, θα διερευνηθεί σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, περιμένουμε τη συζήτηση στη Βουλή και θα δούμε πως θα προχωρήσουμε» απάντησε σε ερώτηση αν η ΝΔ θα καταθέσει δική της πρόταση για εξεταστική.

Για τα αντιπλημμυρικά έργα, είπε ότι έχουμε καταλήξει σε ένα κονδύλι 45 εκατομμυρίων ευρώ σε δήμους και περιφέρειες και ακόμη και σήμερα μπορεί να βγει η σχετική απόφαση.

Πηγή: ethnos.gr