Άλλη μια δικαστική εκκρεμμότητα τελείωσε για τον Ακη Τσοχατζόπουλο και τη σύζυγο του, με δυσάρεστη ωστόσο έκβαση για αυτούς. Το τριμελές εφετείο κακουργημάτων έκρινε το ζευγάρι αλλά και τον Νίκο Ζήγρα, πρώτο ξάδελφο του πρώην υπουργού, ενόχους για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ´ επάγγελμα και τους επέβαλλε ποινή κάθειρξης έξι ετών και 100.000 ευρώ χρηματική ποινή στον καθένα.

Το δικαστήριο αποφάσισε να αναστείλει την εκτέλεση της ποινής με τον όρο της καταβολής εγγυοδοσίας 20.000 ευρώ εντός προθεσμίας 10 ημερών και της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

«Τους στέλνετε με μαθηματική ακρίβεια στη φυλακή. Έναν άνθρωπο που του χρωστάει η Ελλάδα, τα υποβρύχια που πήρε στέκονται απέναντι στον Τούρκο τώρα. Ντροπή» είπε ο συνήγορος του Γιάννης Παγορόπουλος, μετά την ανακοίνωση της απόφασης

«Είναι αδύνατον να καταβάλουν αυτό το ποσό. Αδυνατούσε να καταβάλει παράβολο. Είναι εδώ, με τον άνδρα της, τον ετοιμοθάνατο, το παιδί της» τόνισε ο δικηγόρος της Βίκυς Σταμάτη.

«Δεν του επαρκεί η σύνταξη του έτσι κι αλλιώς. Δεν υπάρχει περίπτωση να βρει αυτά τα λεφτά. Είναι 84 ετών» επισήμανε ο δικηγόρος του Νίκου Ζήγρα. Η υπόθεση αφορά σε ενα ασφαλιστήριο συμβόλαιο του 1998 στο οποίο βρέθηκαν 500.000 ελβετικά φράγκα, τα οποία σύμφωνα με την κατηγορία προέρχονταν από… δώρα προς τον πρώην υπουργό, τα οποία στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε λογαριασμούς του Νίκου Ζηγρα και της Βίκυς Σταμάτη.

 

 

 

Πηγή: ethnos.gr