Ναυάγιο νότια του Ηρακλείου: Ανασύρθηκε σορός γυναίκας!

Η σορός ανασύρθηκε και μεταφέρεται με πλωτό σκάφος στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης, όπου αναμένεται να παραληφθεί από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για τη μεταφορά της στο νοσοκομείο, προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή.

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Κυριακής στις λιμενικές αρχές, όταν παραπλέον πλοίο εντόπισε τη σορό μίας γυναίκας σε θαλάσσια περιοχή 8 ναυτικά μίλια νότια των Καλών Λιμένων, στην Κρήτη.

Θυμίζουμε ότι ανοιχτά των Καλών Λιμένων συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους μετανάστες του πολύνεκρου ναυαγίου

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σορός ανασύρθηκε και μεταφέρεται με πλωτό σκάφος (ΠΛΣ) στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης, όπου αναμένεται να παραληφθεί από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για τη μεταφορά της στο νοσοκομείο, προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ – ΔΕΚΑΔΕΣ ΟΙ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ

Μέχρι στιγμής, τα στοιχεία της γυναίκας παραμένουν άγνωστα, σχεδόν βέβαιο ότι συνδέεται με χθεσινό ναυάγιο από το οποίο ανασύρθηκαν τρεις άνδρες νεκροί, ενώ διασώθηκαν άλλοι 20, ανάμεσά του τέσσερις ανήλικοι..

Σύμφωνα με μαρτυρίες τους, στη μοιραία λέμβο που ξεκίνησε το βράδυ της Πέμπτης 19 Φεβρουαρίου από το Τομπρούκ της Λιβύης και ανετράπη εξαιτίας των ισχυρών κυματισμών, επέβαιναν συνολικά 50 άτομα.

Αν και οι έρευνες συνεχίζονται σήμερα, οι ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων εξανεμίζονται.

Υπενθυμίζεται ότι την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης των μεταναστών από το ναυάγιο, μια ακόμη βάρκα με 67 μετανάστες εντοπίστηκε ανοιχτά των Καλών Λιμένων.

Ως διακινητής, συνελήφθη ένας 21χρονος υπήκοος Σουδάν.

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΟΙ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ

Σήμερα (Κυριακή), οι δύο νεαροί, φερόμενοι ως διακινητές, πέρασαν το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου.

Οι δύο νεαροί ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη.
Προηγούμενο

Πρόληψη εγκεφαλικού στις γυναίκες: Ο ρόλος της μεσογειακής διατροφής, σύμφωνα με νέα μελέτη

Επόμενο

Ο τραυματισμός του Τεττέη και η υπέροχη αντίδραση του Λαμπρόπουλου

Σχετικά Άρθρα