Narcos Olympos: Στο βουνό των θεών το μεγαλύτερο καρτέλ κάνναβης στην Ευρώπη

Η υπόθεση «Ολυμπος» θυμίζει την ελληνική εκδοχή της δημοφιλούς σειράς του Netflix, «Narcos», καθώς η αλβανική μαφία, σε μια σύμπραξη με Ελληνες διακινητές, επιχείρησε να δημιουργήσει στο ψηλότερο βουνό της χώρας το μεγαλύτερο καρτέλ κάνναβης στην Ευρώπη. Μια υπερ-καλλιέργεια 40 στρεμμάτων σε πέντε επίπεδα που θα παρήγαγε σε πρώτη φάση περισσότερους από 11 τόνους κάνναβης άριστης ποιότητας με κέρδη που θα ξεπερνούσαν τα 40 εκατ. ευρώ.

Η μεγάλη «μπίζνα» ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο, με το κόψιμο εκατοντάδων δέντρων στην ανατολική πλευρά του Ολύμπου, σε υψόμετρο 1.500 μέτρων, τη δημιουργία ενός ειδικού συστήματος άρδευσης μήκους πολλών χιλιομέτρων από πηγές του Ολύμπου και τη «ναύλωση» δεκάδων μουλαριών για να μεταφέρουν τις πρώτες ύλες, εργαλεία, αλλά και τη «χρυσή» σοδειά. Καθημερινά στις καλλιέργειες δούλευαν περίπου 15 άτομα, ενώ η οργάνωση είχε φροντίσει για τα πάντα. Μέχρι και ζυμωτήριο ψωμιού διέθετε στους εργάτες που δούλευαν κρεμασμένοι στην ανατολική πλευρά του Ολύμπου, ενώ υπήρχαν και γυναίκες που φρόντιζαν για τη σίτιση και την καθαριότητά τους.

Ομως, η ελληνική βερσιόν του «Narcos» κατέρρευσε μετά από έρευνες σχεδόν δύο μηνών της ΕΛ.ΑΣ. και τη μεγάλη επιχείρηση στην άγρια πλευρά του βουνού των θεών, στην οποία συμμετείχαν 120 αστυνομικοί, drones και ελικόπτερα.

narcos_olympos_in__2_
Αεροφωτογραφία της φυτείας από drone
Το «ΘΕΜΑ» παρουσιάζει μέσα από περιγραφές, πληροφορίες, αναφορές και αδημοσίευτα φωτογραφικά ντοκουμέντα όλο το χρονικό της «απόβασης της ΕΚΑΜ» στον Ολυμπο. Μια πρωτοφανής υπόθεση, καθώς ξεριζώθηκαν 5.052 δενδρύλλια ύψους 3 μέτρων το καθένα, ενώ βρέθηκαν και σχεδόν 22 κιλά «φούντας» που είχαν προλάβει να αποξηράνουν θερίζοντας επιπλέον εκατοντάδες δενδρύλλια.

Ο πληροφοριοδότης

Αρχές Αυγούστου. Η Δίωξη Ναρκωτικών Λάρισας μόλις έχει ολοκληρώσει μια μεγάλη επιχείρηση στην Αγιά με τον εντοπισμό περισσότερων από 2.000 δενδρυλλίων κάνναβης, όταν χτυπάει το τηλέφωνο. Στην άλλη άκρη της γραμμής, μια βαθιά φωνή αποκαλύπτει στον αξιωματικό ότι σε δύσβατη περιοχή του ανατολικού Ολύμπου υπάρχει μια υπερ-καλλιέργεια κάνναβης από μια εγκληματική οργάνωση που θέλει να στήσει στη χώρα μας το μεγαλύτερο καρτέλ της Ευρώπης. Κάποιος ήθελε να γίνει ο Πάμπλο Εσκομπάρ της Ελλάδας και των φυτειών. Κάποιες λεπτομέρειες που έδωσε το «βαθύ λαρύγγι», προτού κατεβάσει βιαστικά το ακουστικό, οδήγησαν τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι η πληροφορία είναι βάσιμη και έπρεπε να ψαχτεί σε βάθος.

narcos_olympos_in__4_
Με ειδική επιχείρηση έφτασαν στη φυτεία οι αστυνομικοί
Την υπόθεση με την κωδική ονομασία «Ολυμπος» συντονίζει ο γενικός περιφερειακός διευθυντής Θεσσαλίας, υποστράτηγος Αστέριος Μαντζιώκας, ο οποίος ενημερώνεται για την παραμικρή λεπτομέρεια και την πρόοδο των ερευνών, ενώ συμμετέχει η Δίωξη Ναρκωτικών, η ΟΠΚΕ, τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια, η ΕΚΑΜ, ακόμη και τα εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής. Αμέσως σηκώνονται drones και από πολύ μεγάλο ύψος σαρώνουν όλο τον Ολυμπο. Ομως δεν μπορούν να κατέβουν χαμηλά καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να γίνουν αντιληπτά από τους ένοπλους φρουρούς των φυτειών και όλο το project να τιναχτεί στον αέρα. Παράλληλα, ο καιρός και το μικροκλίμα στο βουνό των θεών, που αλλάζει κάθε 15 λεπτά με ισχυρές νεφώσεις και ανέμους, δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Αποφασίζεται να σηκωθεί ελικόπτερο που διαθέτει κάμερες υψηλής ευκρίνειας για να σκανάρει τις απόκρημνες πλαγιές. Και πάλι, όμως, παρά τις πολύωρες πτήσεις, η υπερπαραγωγή του Ολύμπου δεν εντοπίζεται.
20092022narkotikathess001
20092022narkotikathess002
20092022narkotikathess003
20092022narkotikathess004
20092022narkotikathess005
20092022narkotikathess006

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα