«Να τιμωρηθεί όποιος ευθύνεται για τον θάνατο της Ειρήνης μου» ζητά ο φίλος της 24χρονης που πέθανε από ηλεκτροπληξία

Πρέπει να διαβάσετε

«Να αποδοθεί δικαιοσύνη και να τιμωρηθεί οποίος ευθύνεται για τον θάνατο της Ειρήνης μου» λέει στο protothema.gr, ο σύντροφος της 24χρονης κοπέλας που έχασε τη ζωή της από ηλεκτροπληξία στις 25 Οκτωβρίου, μέσα στο διαμέρισμα που ζούσαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Μετα την προκαταρκτική έρευνα που διέταξε σήμερα ο εισαγγελέας προς την κατεύθυνση αναζήτησης τυχόν ποινικών ευθυνών, ο 54χρονος σύντροφος της Ειρήνης εξηγεί ότι το μόνο που ζητάει είναι μέσα από την έρευνα να «λάμψει» η αλήθεια, ενώ και ο ίδιος θέλει να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί προς αυτήν την κατεύθυνση.

«Θέλω να δικαστεί όποιος φταίει για τον θάνατο της Ειρήνης μου. Μένω ακόμα στο σπίτι που μέναμε μαζί και πονάω, είναι πολύ δύσκολο», τονίζει.

Σημειώνεται ότι από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικές Αρχές είχαν αποκλείσει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Η εισαγγελική έρευνα

Ο θάνατός της 24χρονης, σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα, αποδόθηκε σε ηλεκτροπληξία, ενώ η εισαγγελική παραγγελία κινείται προς την κατεύθυνση αναζήτησης τυχόν ποινικών ευθυνών.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Δημήτρης Σμυρνής, έδωσε εντολή προς την εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει έρευνα από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Τα διερευνώμενα αδικήματα είναι αυτά της θανατηφόρας έκθεσης και οποιοδήποτε άλλη πράξης (κατά ζωής) προκύψει από την έρευνα.

Στην έγγραφη παραγγελία προς την Ασφάλεια ζητείται να προσκομιστούν οι εκθέσεις πραγματογνωμοσύνης και αυτοψίας, η ιατροδικαστική έρευνα και τα διαθέσιμα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων.

Κατά πληροφορίες, στο πλαίσιο της έρευνας θα κληθούν να καταθέσουν με την ιδιότητα του μάρτυρα οικείοι της 24χρονης.

Τη σορό της νεαρής κοπέλας είχε εντοπίσει ο 54χρονος σύντροφός της, με τον οποίο συζούσε. Ο ίδιος είχε φύγει για λίγη ώρα από το διαμέρισμα προκειμένου να αγοράσει ζωοτροφές. Όταν επέστρεψε βρήκε την 24χρονη αναίσθητη, οπότε ειδοποίησε το ΕΚΑΒ. Παρά τις προσπάθειες των διασωστών να την επαναφέρουν, αυτό δεν στάθηκε δυνατό.

Καταθέτοντας στους αστυνομικούς του ΑΤ Λευκού Πύργου που ανέλαβαν τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου, ο 54χρονος αναφέρθηκε στο σενάριο της ηλεκτροπληξίας, το οποίο επιβεβαιώθηκε ιατροδικαστικά (περιγράφεται ως «εικόνα εξόδου ηλεκτρικού ρεύματος»). «Το τηλέφωνο του μπάνιου ήταν κάτω, το έπιασα κατευθείαν να το σηκώσω και είχε ρεύμα» φέρεται να κατέθεσε, μεταξύ άλλων, ο σύντροφός της.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα