Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
23.8 C
Ηράκλειο

Δες τον καιρό

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χανίων: Νικητής της εκλογικής διαδικασίας η αποχή

Πρέπει να διαβάσετε

Η αποτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών:

Νικητής της εκλογικής διαδικασίας η αποχή.

Αποχή σημαίνει ότι η κοινωνία απαιτεί ριζική ανανέωση από τα κόμματα. Ενώ η διασπορά των ψήφων δεξιά και αριστερά χωρίς κριτήριο πολιτικού προγράμματος, δείχνει ότι αυτή η απαίτηση δεν έχει  ιδεολογική βάση αλλά τιμωρητική, απέναντι στην αλαζονική συμπεριφορά των κομμάτων προς τον πολίτη.

Το 15% του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, συνιστά παρ ‘ολ’ αυτά ξεκάθαρη ανάκτηση δυνάμεων και μια συγκρατημένη επιβεβαίωση ότι ο νέος δρόμος που ανοίγει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ βρίσκεται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ενώ αντίστροφα η αδυναμία των άλλων κομμάτων να καρπωθούν το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μπήκε στο στίβο των ευρωεκλογών εν μέσω κύησης, δηλαδή στο ξεκίνημα της ανασυγκρότησης και αναδιοργάνωσής του, δείχνει περίτρανα ότι δεν έχουν καμία δυνατότητα πλέον να να τραβήξουν την προσοχή του απογοητευμένου μέσου πολίτη.

Όταν μεταφράζουμε την αποχή , σαν μήνυμα ότι η κοινωνία επιθυμεί τα κόμματα να συμπράξουν, είμαστε πολύ μακριά από την αλήθεια. Ή αλλιώς πολύ βαθιά νυχτωμένοι.

Όταν μεταφράζουμε το 15% του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, επίσης ότι είναι εντολή σύμπραξης, είναι καθαρή προσβολή στην ψήφο του.

Αυτή η μετάφραση ευλογεί μόνο το υπάρχον πολιτικό σύστημα σε μια προσπάθεια να μη χάσει πλέον και τα «αυγά» και τα «καλάθια» του.

Μια τέτοια λογική στην ερμηνεία του εκλογικού αποτελέσματος, λαμβάνει υπόψιν όχι τον πληθυσμό της αποχής, αλλά τον ενεργό εκλογικά πληθυσμό,  δηλαδή αυτούς που παραδοσιακά ψηφίζουν, που η μετακινήσεις τους μεταξύ διαφορετικών κομμάτων,  επηρεάζει  το εκλογικό αποτέλεσμα.

Αλλά πιο εκλογικό αποτέλεσμα μας ενδιαφέρει ; Αυτό που συντηρεί και εξασφαλίζει ότι τίποτα δε θα ταράξει τα «καλώς καμωμένα» σε αυτήν την χώρα ;

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν στοχεύει σε αυτό το αποτέλεσμα και σίγουρα δεν στοχεύει σε «πολιτική υψηλής κοπτοραπτικής» .Δεν στοχεύει στο να είναι  άλλος ένας παράγοντας συντήρησης της υφιστάμενης πολιτικής κατάστασης της χώρας.

Ούτε το 15% που τον ψήφισε, στοχεύει σε πολιτικά μπαλώματα.

Αν θέλουμε να εκφραστεί η αποχή σε πολιτική πράξη, πρέπει να σκεφτούμε για αυτούς που απέχουν και όχι για αυτούς που  δεν απέχουν ή αλλιώς για να βρει ο παραγοντισμός το που «την κεφαλήν κλίναι». Αυτή την αγωνία τη αφήνουμε για τους υπόλοιπους.

Η  αποχή θέλει γενναίες αλλαγές, θέλει αλήθειες, θέλει όραμα, θέλει συνέπεια, λογοδοσία και θάρρος.

Η αποχή θέλει ανατροπή, θέλει σύμπραξη κοινωνικών δυνάμεων και όχι σύμπραξη πολιτικών δυνάμεων .

Εμείς πάμε με την Αποχή και με το 15% που έμπρακτα μας δίνει αυτήν την εντολή.

Η Συσπείρωση του Προοδευτικού Χώρου  γίνεται μόνο στο « Σπίτι » μας.

Στο σπίτι του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με τις αρχές και τις αξίες που πρεσβεύει για τη Σύγχρονη Αριστερά , για τη σύγχρονη Κοινωνική Πολιτική .

Καλούμε τον κάθε Προοδευτικό Πολίτη σε έναν αγώνα χωρίς κομματικές επετηρίδες, χωρίς φράγματα και όρια επικοινωνίας, να δώσει ξανά δύναμη στη φωνή του .

Όσον αφορά το εκλογικό αποτέλεσμα στα Χανιά που ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έφτασε το 17%, μας δίνει πολύ κουράγιο και δύναμη, ότι κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση και έτσι θα συνεχίσουμε,  αφουγκραζόμενοι τις αγωνίες σας  και τις προτάσεις σας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία , προχωρά,  με μόνη κατεύθυνση ,αυτή της Ανατροπής.

Η Ανατροπή έχει ξεκινήσει !

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα