Μπλεγμένοι στη … μετάφραση των νέων περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοιού είναι επαγγελματίες συγκεκριμένων κλάδων για τη λειτουργία ή όχι των καταστημάτων τους τις Κυριακές.

Οπωροπωλεία, ιχθυοπωλεία, κρεοπωλεία και αρτοποιεία καλούνται να ερμηνεύσουν το ΦΕΚ για το αν μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά τα καταστήματά τους.

«Έχουμε απευθυνθεί στην Περιφέρεια Κρήτης, στο υπουργείο Ανάπτυξης και στην αστυνομία. Η Περιφέρεια Κρήτης μας απάντησε ξεκάθαρα πως τα κρεοπωλεία πρέπει να μείνουν κλειστά. Η Ελληνική Αστυνομία μας απάντησε ότι μπορούμε να λειτουργήσουμε τα καταστήματά μας», δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και την Αντιγόνη Ανδρεάκη ο γραμματέας συνδέσμου κρεοπωλών Ηρακλείου Γιάννης Παυλάκης και πρόσθεσε πως «εμείς θέλουμε να εφαρμόσουμε το νόμο αλλά πρέπει κάποιος επίσημος φορέας να μας ενημερώσει».

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος Εποπτών Δημόσιας Υγείας Αντώνης Παπαδάκης σημείωσε πως σύμφωνα με το ΦΕΚ για τα μέτρα που ισχύουν κατά τις διασποράς του κορωνοϊού τα συγκεκριμένα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν.

«Τα καταστήματα που προβλεπόταν να λειτουργήσουν τις Κυριακές, παραμένουν ανοιχτά. Οπωροπωλεία, ιχθυοπωλεία, κρεοπωλεία και αρτοποιεία μπορούν να λειτουργήσουν με το ωράριο που προβλέπεται στο ΦΕΚ για τα μέτρα κατά Covid», σημείωσε ο αντιπρόεδρος Εποπτών Δημόσιας Υγείας Αντώνης Παπαδάκης.