Απαντήσεις για τον 65χρονο άνδρα στο Ηράκλειο, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και έλαβε οδηγίες από τους γιατρούς να παραμείνει σπίτι του όπου άφησε την τελευταία του πνοή από ανακοπή καρδιάς,  έδωσε μέσα από τον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και την εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη. 

Η κ. Μπορμπουδάκη επεσήμανε πως θα μπορούσε να γίνει λόγος για έλλειψη νοσηλείας αν τα νοσοκομεία του νομού είχαν καλύψει όλες τις κλίνες COVID ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στα νοσηλευτικά ιδρύματα του νησιού. «Αυτή τη στιγμή έχουμε 170 ασθενείς που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Κρήτης, εκ των οποίων 141 σε κλινικές COVID, 29 σε ΜΕΘ και 23 είναι διασωληνωμένοι. 170 ασθενείς έχουν σήμερα νοσηλεία και το επαναλαμβάνω για να πω ότι οι κλίνες που έχουμε αναπτύξει και έχουμε στη διάθεση μας είναι 314 και μπορούμε να φτάσουμε τις 476 σε μερικές ώρες. Άρα λοιπόν, δεν είχαμε μια περίπτωση μη νοσηλείας ενός συμπολίτη μας διότι τα νοσοκομεία δεν είχαν αυτή τη δυνατότητα να τον νοσηλεύσουν ή επειδή οι γιατροί δεν ήθελαν να τον νοσηλεύσουν. Αυτό που απομένει να δούμε είναι ποια επιπλοκή της νόσου, τον οδήγησε εκεί. Αυτό μπορούν να το επιβεβαιώσουν και οι συμπολίτες μας που έχουν νοσήσει και έχουν παραμείνει στην οικεία τους λαμβάνοντας οδηγίες από τους γιατρούς. Ουδέποτε μέχρι τώρα στερήθηκε κάποιος νοσηλεία εφόσον χρειαζόταν. Αυτό πρέπει να το πούμε διότι θα αδικούσε όλη την προσπάθεια των υγειονομικών και των συντονιστών COVID, των ανθρώπων της υγείας».

Η κ. Μπορμπουδάκη τόνισε πως όσοι πολίτες εισέρχονται στα ΤΕΠ υποβάλλονται σε μια πρώτη εξέταση και εφόσον χρήζουν νοσηλείας, γίνεται εισαγωγή στην κλινική COVID ή στη ΜΕΘ, όπου ακολουθούνται όλα τα πρωτόκολλα. «Φυσικά δεν θα πουν σε ένα ασθενή να επιστρέψει σπίτι εφόσον κρίνουν ότι χρήζει νοσηλείας. Δεν θα αφήσουμε έτσι αυτό το περιστατικό, θα το διερευνήσουμε».

Σύμφωνα με την ίδια, έχουν ζητηθεί όλες οι πληροφορίες που αφορούν το εν λόγω περιστατικό. «Πότε έγινε η επίσκεψη του ασθενούς στα ΤΕΠ, πως έγινε η διαχείριση του περιστατικού και να δούμε τι άλλη επικοινωνία μπορεί να έχει ο ασθενής με τους υγειονομικούς. Θα γίνει αυτό που πρέπει προκειμένου να μην μείνουν ερωτήματα και εφόσον υπάρχουν ευρήματα που κρίνουν ότι ένας ασθενής χρήζει νοσηλείας, ακολουθούμε πιστά τα πρωτόκολλα».