Διαβεβαιώσεις ότι τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα και ότι δεν υπήρξε καμία ολιγωρία στο τραγικό δυστύχημα στη Γαύδο, όπου «έσβησε» η 25χρονη φοιτήτρια, έδωσε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη η Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη.

«Υπάρχει ιδιαίτερη ευαισθησία για το νησί, δεν υπήρξε ολιγωρία ούτε από τον γιατρό ούτε από το ΕΚΑΒ. Χάσαμε έναν νέο άνθρωπο και είναι ιδιαίτερα δυσάρεστο γεγονός. Ασχολήθηκα προσωπικά και σήμερα, μίλησα με τους εμπλεκόμενος και με ενημέρωσαν για τους χρόνους. Η διαχείριση έγινε ακριβώς όπως έπρεπε. Αμέσως πήγε ασθενοφόρο στο σημείο και γιατρός. Κατέβηκαν οι πέντε διασώστες, είδαν την κοπέλα, δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και όπως ανέφερε ο ιατροδικαστής υπήρχαν αρκετές κακώσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά η κα. Μπορμπουδάκη.

Παρόλο που το σημείο ήταν δύσβατο, ο γιατρός έκανε κατάβαση και με την μέθοδο της Καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης, προσπάθησε να επαναφέρει την 25χρονη στη ζωή, αλλά δεν τα κατάφερε. «Δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατος της κοπέλας. Ο άντρας που επέβαινε στο ίδιο αμάξι μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο. Ακολουθήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα. Η κατάβαση του γιατρού έγινε όσο πιο γρήγορα μπορούσε. Δυστυχώς η κοπέλα δεν τα κατάφερε», συμπλήρωσε η κα. Μπορμπουδάκη.