Συνεχίζεται η κατάθεση καταγγελιών στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών για σεξουαλική παρενόχληση και άσεμνη συμπεριφορά.

Σύμφωνα με τον Σπύρο Μπιμπίλα «υπάρχουν καταγγελίες που έρχονται καθημερινά και το Πειθαρχικό συμβούλιο είναι ανοιχτό».

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ πρόσθεσε, μάλιστα, στις δηλώσεις του στο MEGA ότι «υπάρχουν γενικά διαμαρτυρίες για κακότροπη συμπεριφορά», με το Σωματείο και το Πειθαρχικό του Συμβούλιο «να συγκεντρώνει όλες τις καταγγελίες και να τις παραδίδει στη Δικαιοσύνη».

«Μπορεί να μην είναι όλες οι πράξεις αξιόποινες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπιμπίλας, ξεκαθαρίζοντας, όμως, ότι υπάρχει ακόμη φόβος, παρά τον μεγάλο αριθμό καταγγελιών. «Υπάρχει ακόμη και τώρα ταμπού, η αίσθηση ότι αν κάποιος πει κάτι μπορεί να χάσει τη δουλειά του. Προσπαθούμε να διώξουμε τον φόβο από τους συναδέλφους μας», ανέφερε.

Η απάντηση Μπιμπίλα για το «μέτριος ηθοποιός» του Λιγνάδη

Για τον χαρακτηρισμό «μέτριος ηθοποιός» που χρησιμοποίησε ο Δημήτρης Λιγνάδης κατά του Σπύρου Μπιμπίλα, ο πρόεδρος του ΣΕΗ επισήμανε ότι αν και έμεινε με την απορία γιατί έκανε μια τέτοια δήλωση ο σκηνοθέτης, δεν θα δώσει βάση στο σχόλιο. «Καθόλου δε με ενδιαφέρει και δεν πρόκειται να απαντήσω. Απάντησε όλη η Ελλάδα, όλοι μου οι συνάδελφοι, οπότε εγώ δεν χρειάζεται να πω τίποτα παρά σιωπή», ανέφερε ο κ. Μπιμπίλας.

Πηγή: iefimerida.gr