Μπεκατώρου – Ραγδαίες εξελίξεις μετά την καταγγελία της: Καταθέτει στον εισαγγελέα την Τετάρτη

Πρέπει να διαβάσετε

Ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα προκειμένου να καταθέσει όσα έχει δημοσίως καταγγείλει για βιασμό της πριν από 23 χρόνια, θα βρεθεί την ερχόμενη Τετάρτη η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου.

Η ίδια έλαβε κλήση για κατάθεση από τον αρμόδιο εισαγγελέα που ερευνά την τόσο σοβαρή αυτή υπόθεση, για την οποία μάλιστα υπήρξε αυτεπάγγελτη παρέμβαση της προϊσταμένης της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου.

Δεν θέλει να εκπροσωπηθεί από τον Νίκο και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Νωρίτερα, ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν πως η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκαρώτου δεν επιθυμεί τη νομική της εκπροσώπηση από τους ίδιους εξέδωσαν οι Νίκος και Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η ανακοίνωση των δυο δικηγόρων έχει ως εξής: «Αργά χθες το βράδυ πληροφορηθήκαμε ότι η Ολυμπιονίκης κα Σοφία Μπεκατώρου δεν επιθυμεί να συνεχισθεί η εκπροσώπησή της από την νομική ομάδα των Ζωής Κωνσταντοπούλου και Νίκου Κωνσταντόπουλου.

Βασική πρόθεση και ελπίδα της υπεράσπισης ήταν να ξεσκεπαστεί συνολικά για τη χώρα ένας κύκλος υποθέσεων εκμετάλλευσης και κακοποίησης, που αφορά νέες και νέους, και που εκτείνεται εντός και εκτός αθλητισμού.

Ευχόμαστε την κα Μπεκατώρου πολλή δύναμη στον δύσκολο αγώνα να αλλάξουν τα πράγματα».

Μπεκατώρου: Ο αθλητισμός είναι γεμάτος με τύπους σαν τον βιαστή μου

Το τηλέφωνό της Σοφίας Μπεκατώρου δεν έχει σταματήσει να χτυπάει τις τελευταίες ώρες, στα social media δέχεται καταιγισμό μηνυμάτων, καθώς παλιοί συναθλητές, φίλοι και απλός κόσμος σπεύδουν να τη συγχαρούν που βρήκε το κουράγιο να μιλήσει ανοιχτά γι’ αυτό που έζησε στα τέλη της δεκαετίας του ’90.

Μια εξομολόγηση που, όπως παραδέχεται μιλώντας στο «ΘΕΜΑ», δεν της πρόσφερε καμία αγαλλίαση, αλλά ένιωθε ότι έπρεπε να κάνει αυτό το βήμα για να μπορέσει να αποτρέψει να συμβούν ανάλογα περιστατικά: «Για μένα ήταν πολύ σημαντική η πρόσκληση σε αυτή την ημερίδα του υφυπουργείου Αθλητισμού, διότι υπάρχει μια ξεκάθαρη στρατηγική για τη σεξουαλική βία στον αθλητισμό για τους ανήλικους, υπάρχει βιβλιογραφία, αλλά και μια σειρά από τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου με στόχο την εκπαίδευση· αυτή ήταν και η ουσία της ημερίδας και είμαι στη διάθεση των φορέων για να βοηθήσω στην περαιτέρω εκπαίδευση και μετάδοση αυτού του σωστού οδηγού, για τα παιδιά και με στόχο την ενημέρωση και γενικά το γκρέμισμα του ταμπού, να το πούμε έτσι, δηλαδή να φύγουν πια αυτά τα στερεότυπα τού δεν μιλάμε, να ξέρουμε ότι αυτά τα πράγματα -ατυχώς- συμβαίνουν, αλλά όταν γίνονται, πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε κατάματα, να υπάρχουν υποστηρικτικές δομές από τους φορείς αλλά και από την οικογένεια φυσικά και από ειδικούς, έτσι ώστε να μπορεί το άτομο να το ξεπεράσει και να μπορέσει να προχωρήσει στην κανονικότητα. Το σημαντικότερο απ’ όλα είναι ότι κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν να επανέλθουν στην κανονικότητα, διότι προκαλεί διάφορα ψυχολογικά προβλήματα όλη αυτή η διαδικασία – και σωματικά φυσικά. Πράγματα τα οποία τα κρατάς για πολλά χρόνια… Και στη δική μου την περίπτωση που ουσιαστικά επέλεξα να το απωθήσω εντελώς στο υποσυνείδητό μου, αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι το ξέχασα. Απλά υπήρχε εκεί, δημιουργούσε τις δυσκολίες που δημιουργεί μια τέτοια κατάσταση, πάλι ψυχολογική πίεση κ.λπ., και σε κάθε πτυχή βίας βγαίνει στην επιφάνεια, αλλά και εσύ αν ακούσεις και κάποιο άλλο παρόμοιο περιστατικό, αμέσως ταυτίζεσαι και το ζεις και το ξαναζείς».

– Ελπίζεις σ’ ένα καλύτερο αύριο μετά την απόφασή σου να μιλήσεις; Να βγουν περισσότερες περιπτώσεις στην επιφάνεια; Το ποσοστό της σεξουαλικής παρενόχλησης είναι πολύ μεγάλο εντός και εκτός του αθλητισμού.

Το ποσοστό ναι, είναι πολύ μεγάλο στον αθλητικό χώρο, αλλά είναι και ως γενικότερο φαινόμενο. Είναι πολύ άσχημο να προσπαθεί κάποιος να δουλέψει, να κάνει αθλητισμό, να κάνει κάποια ενέργεια και ξαφνικά να έρχεται αντιμέτωπος με μια άλλη απειλή, για την οποία δεν είναι υπεύθυνος αυτός. Εύχομαι να εμπλακώ και με φορείς έτσι ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα θετικό μήνυμα και κίνημα, έτσι ώστε όσες γυναίκες έχουν υποστεί τη βία να νιώσουν αυτή την υποστήριξη, για να μπορέσουν να μιλήσουν ή ακόμη και να μπορέσουν να διαχειριστούν όλη αυτή την εμπειρία, γιατί αρκετές γυναίκες απλά το θάβουν μέσα τους και απλά ζουν με αυτό. Και είναι τρομερό το βάρος και το πόσο δύσκολα μπορεί να περνά ένας άνθρωπος που έχει βιώσει κάτι τέτοιο.

 

 

 

 

 

Πηγή: protothema.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα