Μπεχράκης στο CRETA: Ο φόβος και η σύγχυση «οδηγούν» την πανδημία

Πρέπει να διαβάσετε

Την πεποίθηση ότι θα πρέπει οι γονείς να σπεύσουν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους κατά του κορωνοϊού, εξέφρασε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο καθηγητής Πνευμονολογίας Παναγιώτης Μπεχράκης.

Όπως ανέφερε ο κ. Μπεχράκης, τα παιδιά και τα σχολεία αποτελούν χώρους και άτομα που μεταδίδουν τη νόσο και εφόσον υπάρχει ασφαλές εμβόλιο και έχει εγκριθεί από διεθνούς φορείς – κυρίως από τον αμερικάνικο CDC και τον ελληνικό ΕΟΦ, «δεν έχουμε κανένα λόγο να μην προχωρήσουμε όσο το δυνατό γρήγορα μπορούμε στους εμβολιασμούς των παιδιών. Νομίζω ότι έχει μείνει πίσω όλος ο λεγόμενος δυτικός κόσμος και αυτό έχει να κάνει κυρίως με την έλλειψη συντονισμού σε διεθνές επίπεδο. Έχει να κάνει με πολύ φόβο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο κορωνοϊός και με μια σύγχυση που συναντάμε κάθε μέρα στους πολίτες. Σας διαβεβαιώνω ότι αυτό που συναντώ είναι φόβος και σύγχυση που δημιούργησαν τα δύο χρόνια πανδημίας. Δεν αποτελούν θετικά στοιχεία αντιμετώπισης τέτοιου είδους καταστάσεων και οδηγούν σε σπασμωδικές λύσεις που επιταχύνουν τη σύγχυση και μεγαλώνουν τον φόβο».

Σύμφωνα με τον κ. Μπεχράκη, θα έπρεπε να υπάρχει συντονισμός καθώς δεν είναι δυνατόν κάτι που είναι σωστό στην Αγγλία να είναι λάθος στη… Γερμανία και υπό εξέταση στην Ελλάδα. «Είναι ένας κόσμος, ένας πλανήτης, είναι μια ανθρωπότητα που απειλείται από τον κορωνοϊό και θα έπρεπε οι ηγέτες των μεγάλων χωρών του πολιτισμένου χώρου να συντονίζονται, να συμφωνούν μεταξύ τους. Είναι ο ίδιος ιός, οι ίδιοι άνθρωποι και οι ίδιες συνθήκες. Η ανθρωπότητα είναι μία δεν έχει σύνορα, φοβούμαι ότι οδηγεί σε λάθη αυτή η σύγχυση, αυτά τα δύο συστατικά αποτελούν το δείγμα που πάνω τους εξελίσσεται ο κυρίαρχος κορωνοϊός και μας εμπαίζει δύο χρόνια τώρα».

Κλείνοντας, ο κ. Μπεχράκης αναφέρθηκε στην εξέλιξη των κρουσμάτων του κορωνοϊού, σε παγκόσμιο επίπεδο όπως δημοσιεύονται από τον ΠΟΥ. «Κανείς δεν μπορεί να βρει κάτι αισιόδοξο, ότι υπάρχει μια κάμψη δεδομένων άρα με επιφύλαξη θα έλεγα ότι δεν μπορώ να πω ότι κάτι πήγαινε καλά σε όλη την ανθρωπότητα σχετικά με αυτό. Το δύσκολο πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι ότι μια ουσιαστική παγκοσμιοποίηση, θα έπρεπε να είχε συμβεί».

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα