Ο αριθμός των κρουσμάτων που καθημερινά έχουμε πλέον στη χώρα είναι ιδιαίτερα ανησυχητικός δήλωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Παναγιώτης Μπεχράκης αναφερόμενος στην έξαρση της πανδημίας που παρατηρείται σε ολόκληρο τον κόσμο καλώντας παράλληλά τον κόσμο να χρησιμοποιεί μάσκα μόλις βγαίνει από το σπίτι του.

Όπως μάλιστα πρόσθεσε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA θα πρέπει οι πολίτες να προσαρμόσουν την καθημερινότητα τους με τέτοιο τρόπο ώστε οι επαφές τους να είναι οι λιγότερες δυνατές.

«Είμαστε μπροστά σε μία εξαιρετικά ανησυχητική αύξηση. Ο κάθε πολίτης θα πρέπει να αντιμετωπίζει με πολύ σοβαρότερο τρόπο την καθημερινότητα του και να χρησιμοποιεί μάσκα σε όλους τους κλειστούς χώρους. Επίσης θεωρώ πως η χρήση μάσκας και σε ανοιχτούς χώρους που υπάρχει συνωστισμός είναι πλέον απαραίτητη.» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ Παναγιώτης Μπεχράκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα και στη χώρα μας είναι οι ασυμπτωματικοί φορείς του ιού και για αυτό θα πρέπει οι πολίτες να είναι προσεκτικοί και να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας.

«Θα πρέπει να έχουμε κατά νου πως περίπου 1000 άτομα είναι ασυμπτωματικοί φορείς του ιού που κυκλοφορούν ανάμεσα μας. Θα έλεγα πως ο κάθε ένας από εμάς θα πρέπει να γίνει αστυφύλακας του διπλανού του ώστε να τηρούνται τα μέτρα από όλους. Η αύξηση των κρουσμάτων και στη χώρα μας όπως συμβαίνει παγκοσμίως ήταν αναμενόμενη όμως είναι και ανησυχητική. Δεν μπορούμε να πάμε πάλι σε περιορισμούς και καθολική καραντίνα όμως θα πρέπει όλοι μας να προσαρμόσουμε τη δραστηριότητα μας ώστε να μειώσουμε τις επαφές μας μειώνοντας με τον τρόπο αυτό και τις πιθανότητες διασποράς του ιού.» ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του κ Μπεχράκη.