Μπαράζ κλοπών ενοικιαζόμενων οχημάτων που… φεύγουν εκτός Κρήτης

Πρέπει να διαβάσετε

Συμβουλές ώστε οχήματα που ενοικιάζονται από την Κρήτη και έχουν μπει στο στόχαστρο κλεφτών οι οποίοι τα επιβιβάζουν στα πλοία της γραμμής και εξαφανίζονται, δόθηκαν στη συνάντηση στελεχών του κεντρικού λιμεναρχείου Ηρακλείου με το διοικητικό συμβούλιο των ιδιοκτητών γραφείων επιβατηγών αυτοκινήτων και δικύκλων ιδιωτικής χρήσης ανατολικής Κρήτης «Ο Ηνίοχος».

Αφορμή για τη συνάντηση αυτή στάθηκε ένα πρόσφατο περιστατικό κλοπής ενοικιαζόμενου οχήματος από έναν αλλοδαπό, πακιστανικής υπηκοότητας, ο οποίος το επιβίβασε στο πλοίο για Πειραιά κι από εκεί το παρέλαβε ένα ζευγάρι Ελλήνων, το οποίο επρόκειτο να το παραδώσει σε ένα τρίτο άτομο, επίσης πακιστανικής υπηκοότητας στην Αθήνα. Ευτυχώς, η καταγγελία για την κλοπή του οχήματος έγινε άμεσα, οι λιμενικοί του Ηρακλείου ενημέρωσαν τους λιμενικούς στον Πειραιά, οι οποίοι και εντόπισαν το όχημα, αλλά και το ζευγάρι που επρόκειτο να κάνει την παράδοση του κλεμμένου οχήματος στον άλλο Πακιστανό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ενοικιαστής, δηλαδή ο πρώτος Πακιστανός δεν εντοπίστηκε, αλλά είναι γνωστά τα στοιχεία του.

Αυτό που ειπώθηκε χθες στη διάρκεια της σύσκεψης είναι ότι σε αυτές τις περιπτώσεις ο χρόνος είναι πολύτιμος και γι’ αυτό θα πρέπει να γίνονται άμεσα καταγγελίες στις Αρχές, εν προκειμένω στα λιμεναρχεία, ώστε να ξεκινούν άμεσα οι έρευνες για τον εντοπισμό των κλεμμένων οχημάτων. Επίσης τονίστηκε ότι οι κρατήσεις θα πρέπει να γίνονται με πιστωτικές κάρτες ώστε να είναι πιο εύκολη η ταυτοποίηση αλλά και να διασφαλίζεται όσο το δυνατόν περισσότερο η όλη διαδικασία ενοικιάσεων. Ακόμα, οι λιμενικοί διαβεβαίωσαν το Δ.Σ του συλλόγου ότι θα κάνουν περισσότερους ελέγχους σε οχήματα που έχουν ενοικιαστεί και οι οδηγοί τους επιχειρούν να ταξιδέψουν με αυτά.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα