Μαργαρίτης Σχοινάς: Ναυαρχίδα Περιφερειακής Ανάπτυξης η Κρήτη

Πρέπει να διαβάσετε

Στην ετήσια συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος μίλησε το πρωί της Πέμπτης, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς.

Αμέσως μετά ο κ. Σχοινάς βρέθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης. Συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, ο οποίος τον καλωσόρισε στην Κρήτη υπογραμμίζοντας πως υποδέχεται «έναν από τους διαχρονικά πιο επιτυχημένους Έλληνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, από την εποχή που συνυπήρξαμε ως ευρωβουλευτές έως και σήμερα που διακρίνεται με την παρουσία και το έργο του ως Αντιπρόεδρος της Επιτροπής».

Ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη Κρήτης, ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν αναφέρθηκε στους πολύχρονους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας με τον Σταύρο Αρναουτάκη και εστίασε στο σκοπό της επίσκεψής του στην Κρήτη, η οποία όπως τόνισε, είναι ένα ζωντανό παράδειγμα του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής. «Είναι δηλαδή μια βιτρίνα εξωστρέφειας. Είναι μια απόδειξη πως η Ευρώπη μπορεί να στηρίξει μια περιφέρεια με τα χρηματοδοτικά προγράμματα. Θέλω με την παρουσία μου εδώ να δω από πρώτο χέρι αυτό το μικρό ευρωπαϊκό θαύμα που γίνεται εδώ στην Κρήτη σε επίπεδο περιφερειακής ανάπτυξης», είπε χαρακτηριστικά.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Μαργαρίτης Σχοινάς επεσήμανε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που συνεχίζω την περιοδεία στις ελληνικές περιφέρειας με την πιο εμβληματική, την ναυαρχίδα της περιφερειακής ανάπτυξης της χώρας την Κρήτη. Γιατί δεν υπάρχει καμιά πτυχή της οικονομίας, της κοινωνίας, της γεωργίας, της καινοτομίας, του περιβάλλοντος, της ενέργειας που να μην έχει τύχει απλόχερης στήριξης από κοινοτικούς πόρους. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα ότι αυτή η ευρωπαϊκή στήριξη θα συνεχιστεί και στο μέλλον, από το ταμείο ανάκαμψης και από τους κοινοτικούς προϋπολογισμούς».

Στη συνάντηση εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλος Μπαριτάκης και οι Αντιπεριφερειάρχες Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, Διοίκησης και Οργάνωσης Ζαχαρίας Δοξαστάκης, Αθλητισμού πρόληψης και κινητών μονάδων Γιώργος Πιτσούλης και Πρωτογενή Τομέα Ειρήνη Χουδετσανάκη – Γιακουμάκη.

Ο κ. Σχοινάς αναμένεται σήμερα να επισκεφθεί τα Χανιά και πιο συγκεκριμένα, το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων στις 15:30 κι έπειτα τους Τάφους των Βενιζέλων στις 16:40, συνοδευόμενος από τον βοηθό του σε θέματα Πολιτικής κ. Ηλία Ιορδανίδη και παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη και του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκου Καλογερή.

Αύριο ο Αντιπρόεδρος της της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα επισκεφθεί το ΙΤΕ, ενώ θα έχει συνάντηση και με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ευγένιο.

Αργότερα θα βρεθεί στο Αρκαλοχώρι, ενώ το πλαίσιο της επίσκεψής του η Περιφέρεια Κρήτης οργανώνει το απόγευμα της Παρακευής, εκδήλωση σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση έχει θέμα: «Η Κρήτη ως πρότυπο Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής: υγεία-παιδεία-πολιτισμός-ασφάλεια» και θα έχει κεντρικό ομιλητή τον κ. Σχοινά.

Η εκδήλωση  θα πραγματοποιηθεί στις 19.00, στο Ξενοδοχείο AQUILA ATLANTIS (αίθουσα ΠΑΣΙΦΑΗ ΙΙ), στο Ηράκλειο.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα