Για μια «ιστορική δίκη» έκανε λόγο ο Αθανάσιος Χαρμάνης, ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν Κράουτς που δολοφονήθηκε από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

Ισόβια κάθειρξη και 11 έτη και έξι μήνες επιβλήθηκε ομόφωνα στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο για τη δολοφονία της Κάρολαϊν Κράουτς.

Αναφορικά με τη χρηματική ποινή το δικαστήριο αποφάσισε πάλι ομόφωνα ότι θα πρέπει να του επιβληθεί χρηματική ποινή 21.000 ευρώ.

Συνήγορος πολιτικής αγωγής: «Ειδεχθές αδίκημα, ιστορική δίκη»

Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Αθανάσιος Χαρμάνης σε δήλωσή του έκανε λόγο για ιστορική δίκη. Όπως είπε η Καρολάιν έγινε σύμβολο στον αγώνα κατά της βίας των γυναικών. Ο κ. Χαρμάνης ανέφερε ακόμη πως το δικαστήριο δεν επέτρεψε στον κατηγορούμενο να συνεχίσει την παραπλάνηση που έκανε επί 37 ημέρες.

«Ήταν ένα αδίκημα ειδεχθές», είπε ο κ. Χαρμάνης και σημείωσε ότι για έξι λεπτά και πλέον στα χέρια του κατηγορούμενου, ψυχοραγούσε η γυναίκα της ζωής του, όπως έλεγε ο κατηγορούμενος. Κατά τον συνήγορο τα κρίσιμα λεπτά του εγκλήματος προέκυψε πως ήταν περισσότερα από πέντε.

«Του επιβλήθηκε η εσχάτη των ποινών. Νομίζω ότι ήταν μία ιστορική δίκη. Η Καρολάιν έγινε σύμβολο. Η απόφαση του δικαστηρίου δεν επέτρεψε στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο να συνεχίσει την παραπλάνηση. Η Καρολάιν ψυχοραγούσε στα χέρια του για 402 δευτερόλεπτα», δήλωσε ο συνήγορος της οικογένειας της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς, Αθανάσιος Χαρμάνης.

Ιστορική χαρακτήρισαν την απόφαση και οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τα φιλοζωικά σωματεία.

Συνήγορος υπεράσπισης Μπάμπη Αναγνωστόπουλου: «Αναμενόμενη η ποινή»

Από την πλευρά του ο κ. Αλέξανδρος Παπαϊωννίδης, συνήγορος υπεράσπισης του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, είπε: «Το μόνο σίγουρο για τον εντολέα μου είναι ότι παραμένει ο χαμός της γυναίκας του. Θεωρώ πως είναι μια ποινή που προβλέπονταν και λόγω των συνθηκών ήταν αναμενόμενη».

Τέλος η κ. Σοφία Βλαχιώτη, επίσης συνήγορος υπεράσπισης τόνισε: «Κάναμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια να αναδειχθούν τα πραγματικά περιστατικά».

Πηγή: iefimerida.gr